4 Kasım 2013 Pazartesi

Şiirsaati 22. Sayı Çıktı!..

(Ekim Kasım Aralık 2013)

İyi Okumalar Sevgili Arkadaşlar

İÇİNDEKİLER:

GENÇ ŞAİRE MEKTUP
Hilmi YAVUZ

DOSYA /
DİYORLAR Kİ
Röportaj Üzerine Mini Bir Röportaj

Refik DURBAŞ
Sennur SEZER
Haluk CENGİZ
Mustafa DURAK
İsmail Mert BAŞAT
Derviş ŞENTEKİN
Ömer ERDEM

ŞİİRLER
Celal SOYCAN, Arife KALENDER, Ahmet ADA, Zeki KARAASLAN, Dilek DEĞERLİ, Melih ELHAN, Fatma ARAS, İzzet ALTUN, Rıdvan BİNİCİ

İletişim Adresi

gulumsercankaya@yahoo.com

SARNIÇ SAYI: 13

"Öykünün Odağı"

Eylül - Ekim sayımızla birinci yılımızı doldurmuş bulunuyoruz. Aylık bir dergi olma ısrarımız dağıtımdaki güçlükler nedeniyle derginin kitapçı raflarında çok kısa denebilecek bir süreyle yer almasından ötürü okurun dergiyi bulamamasına neden oldu. Bu nedenle sarnıç Eylül - Ekim sayısından itibaren iki aylık bir dergi olarak yoluna devam edecek.

Sarnıç Öykü'nün bundan böyle Dünya Süper Dağıtım tarafından minimum 300 noktaya ulaştırılacağını ve tüm D&R'lerde yer alacağını da müjdeleyelim.

Artan sayfa sayımız bu sayımızdan sonra, dergimizin içeriğinde de bazı değişiklikler yapmayı olanaklı kılacak. Örneğin, bir Eleştiri / İnceleme bölümümüz olacak; bu bölümde sizlere daha çok öykü kitabı tanıtmayı hedefliyoruz.

Sarnıç Öykü'nün Eylül - Ekim sayısı odağına Müge İplikçi'nin Tezcanlı Hayalet Avcıları'nı alıyor. Nil Sakman'ın İplikçi'yle yaptığı söyleşiyi, Veysi Erdoğan, Fadime Uslu ve Fuat Sevimay'ın kitapla ilgili inceleme yazılarını zevkle okuyacaksınız

Sarnıç Öykü'nün bu sayısında dört tane çeviri öykü var. Bunların ilki William Butler Yeats'ten "Kızıl Hanharan Öyküleri". Bu öykünün devamı sayılabilecek öyküleri de ileriki sayılarımızda yayımlayacağız. Diğer çeviri öyküler Steven Millhauser'dan "On üç Karım", Roddy Doyle'dan "İyileşme" ve William Carlos Williams'tan "Güç Kullanımı".

Bu sayıda biri Behçet Çelik'ten olmak üzere tam on yedi öyküyü sayfalarımıza taşıyoruz. Sizleri keyifli bir okuma bekliyor.

Damlalık'ta Billur Şentürk'ün Leyla Erbil'in anısına hazırladığı bir bölüm, kısa haberler ve Ferat Emen'le Notos'tan çıkan Hüsniye Hanım'ın Ağzı isimli kitabı üzerine yapılan bir söyleşi de yer alıyor.

Kült kitap bölümünde Hande Gündüz, Juan Rulfo'nun efsanevi öykü kitabı Kızgın Ova'yı mercek altına alıyor.


Öykü Vitrini'nde Erhan Sunar Hazlar ve Günler, Mehmet Fırat Pürselim HAH ve Neslihan Önderoğlu Baykuş Virane Sever kitaplarını inceliyor.

KİTAP-LIK, SAYI:170

Camus ve Swann'ların Tarafı 100 Yaşında...

Yapı Kredi Yayınları'nın iki aylık edebiyat dergisi Kitap-lık'ın Kasım-Aralık sayısı çıktı. Dergide Albert Camus ve Swann'ların Tarafı'nın yüzüncü yılları René Char - Albert Camus mektuplaşması ve Serdar Rifat Kırkoğlu, Roland Barthes yazıları ile anılırken Can Gürses'in "Yazarın Vakti, Kitabın Zamanı" başlıklı soruşturmasını Nedim Gürsel, Haydar Ergülen, Murat Yalçın, Hatice Meryem ve Murat Özyaşar yanıtlıyor.

Yalçın Tosun'la yeni öykü kitabı Dokunma Dersleri, Veli Uğur'la popüler roman üstüne söyleşilerin yer aldığı yeni sayıda Necmi Zekâ, Cevdet Karal, Aslı Serin, Fırat Demir şiirleri, Nilüfer Kuyaş, Tuncer Erdem, Saliha Yadigâr, Şenay Eroğlu Aksoy, Kadire Bozkurt, Emrah Öztürk öyküleri, Gürsel Korat, Cemal Bâli Akal, Uğur Kökden, Ali Ömer Akbulut, Selçuk Uygur, Kadir Gülen ve Mehtap Işık ise yazılarıyla Kitap-lık okuruyla buluştular.


Şiirsel bölümünde Danimarkalı şair Peter Laugesen'den minik bir seçki, Sandıktan bölümünde Reşat Nuri Güntekin'den iki gülmece öyküsü ve Güzel Sayfalar'da Mehmet Can Doğan'ın 1930'daki bir Nobel tartışmasını anlatan yazısı ile Kitap-lık kendi edebiyat gündeminin izini sürüyor. Her zaman olduğu gibi, kitapları sevenlerin dergisi Kitap-lık, iyi edebiyatın ve nitelikli okurun açık adresi olmayı sürdürüyor.

YASAKMEYVE DERGİSİ 65. SAYI ÇIKTI!

Yasakmeyve dergisinin 65. sayısının “Şair”i küçük İskender, “Okurları” ise Gonca Özmen, Nazmi Ağıl, Metin Celâl, Ayfer Tunç, Metin Kaygalak, Mine Söğüt, Deniz Durukan, Sennur Sezer, Orhan Alkaya, Veysi Erdoğan, Latife Tekin ve Şakir Özüdoğru.

Dosya bu ay da “Dünyada Şiir Ne Yapıyor?” sorusuna ayrıldı. Glouco Ortolano, John Paul O’neill ve Halyna Koscharsky günümüz Brezilya, İngiltere ve Ukrayna şiirini yorumladılar. 

Bu sayının şairleri ise k. İskender, İzzet Yasar, Sezai Sarıoğlu, Serdar Ünver, Semih Çelenk, Soner Demirbaş, Nilüfer Altunkaya, Emir İlhan.

Ayrıca dergide Sabit Kemal Bayıldıran’ın “Sezai Karakoç’un Coğrafyası 2”, Tahir Abacı’nın “Rayların Türküsü 3” başlıklı yazıları ile Yeliz Akar ve Cemile Şen’in Türkan Yeşilyurt ile yaptığı söyleşi yer alıyor.
Genç şairleri yine “Vaat Edilmiş Sayfalar”da Sina Akyol değerlendirdi.

“Şiirin Uzun Tarihi”nde üç yazı var: Kemal Özer’in Not Defteri’nden, Sabahattin Kudret Aksal ve Münire Aksal İçin – Adil İzci, Can Yücel’e Öldükten Sonra Şiir Yazdırdılar – Ayşegül Dursun, Şair Ahmet Erhan Parkı Açıldı, CHP Edebiyat Ödülleri.
Ve her zaman “Şiir Sevişgenleri”yle METÜST.



“Türkiye Şiir Rehberi” adlı ek, üçüncü fasikülüyle (Ankaralı ve Antalyalı şairler) devam ediyor.

Özgür Edebiyat 42. Sayı Çıktı!


Tadında bırakıyoruz...

Özgür Edebiyat 42. Sayı ile okurlarına veda ediyor.

Son sayıda Oya Uysal, Gültekin Emre, Sina Akyol, Nilgün Üstün, Metin Celâl, Abdullah Şevki, Gökçenur Ç., Bâki Ayhan T., Selahattin Yolgiden, Gülçin Sahilli şiirleriyle...

Ayla Şenel, Bengü Vahapoğlu, İlknur Karanfil, Mehmet Kavuk, Özgür İrenhür, Rasim Erdem Avşar, Yeşim Kuşçu Ermutlu, Atilla Birkiye öyküleriyle Özgür Edebiyat’ta...


Oktay Taftalı 80 kuşağı şiiri ve politika’yı yazdı. Veysel Çolak  Şiir, düşünce özgürlüğü ve siyasi tarih, Selim Yalçıner Almanlara okumayı öğreten adam, Abdullah Şevki Wittgenstein’da şiir ve anlatılamayan ilişkisi üzerine, Bâki Asiltürk-Mehmet Sümer Diyalojik Okuma, Tarih Ayı Öfkesi ve Zeval, Ercan Y. Yılmaz Romana dönmenin yolları, , Kemal Bek Türkçe konusunda muzır sorular ile Özgür Edebiyat’ta

3 Kasım 2013 Pazar

CEM ÖZAYDIN

(1975, Diyarbakır - )


       Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Eğitim-Sen Antalya Şubesi’nde Eğitim Sekreterliği görevini üstlendi. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak Antalya’da çalışıyor. Antalya’da yaşıyor; evli, Umut’un babası.
       Şiiri ilk olarak 2008 yılında “Akdeniz Edebiyat” dergisinde yayımlandı. Şiirleri ve söyleşileri Akatalpa, Berfin Bahar, Çağdaş Türk Dili, Hayâl, Kıyı, Sincan İstasyonu, Varlık vb. gibi dergi, gazete ve eklerinde yayımlandı.
Ödülleri:
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Sonrası Zaman (2013, Komşu Yayınları: 160, Yasakmeyve: 118, Şiir Dizisi: 111, İst., 64 s.)

FIRAT CANER

 (1976, Bursa - )


       1999’da Endüstri Mühendisliği diploması, 2006’da Türk Edebiyatı Doktoru unvanı aldı. Öğretim üyesi.
        Şiirleri, yazıları ve söyleşileri Akatalpa, Damar, Defter, Edebiyat ve Eleştiri, Eski, Hürriyet Gösteri, İzlek, Kum, Kül, Kül Öykü, Ludingirra, Mavi Yeşil, Milliyet Sanat, Son Yeni Biçem, Teke, Varlık, Yasakmeyve vb. gibi dergilerde yayımlandı.
       Ödülleri: 2004 yılında Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde dikkate değer bulundu. “Zeval” adlı kitabıyla 2013 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü aldı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Zeval (2013, Komşu Yayınları: 167, Yasakmeyve Şiir Dizisi, Şiir: 110, İst., 78 s.)
       Anlatı Kitabı:
& Hayıflanma (2013, Komşu Yayınları: 166, Sıcak Nal Dizisi: 15, Öykü: 12, İst., 136 s.)
& Kuşla Kediye Ağıt (2014, İthaki Yayınları, İst., 104 s.)
       İnceleme Kitabı:
& Geyiğin Laneti: Bir Murathan Mungan İncelemesi (2013)
Kaynaklar:
A  http://fcfanzin.blogcu.com/



EMİR İLHAN

(1982, Bursa - )


       1982 yılında Urfalı bir ailenin çocuğu olarak Bursa’da doğdu. İlkokulu bir Protestan okulunda; ortaokulu İmam-Hatip’te, orta öğrenimini düz lisede tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans, Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Halen Halkbilimi alanında doktorasına devam etmektedir. Ulusal televizyonlarda editörlük ve yönetmenlik yaptı. Uzun bir süre işi ve eğitimi gereği gezen şair, gönlünü Počitelj’de gezmeyi Zeytindağı’nda bırakarak yazı çalışmalarına ağırlık verdi. 2000 yılında Milliyet Sanat dergisi tarafından “Son On Yılın En İyi Genç Şairleri” arasında gösterildi.
       Farklı mahlaslarla çeşitli gazete ve dergilerde, birçok şiir, deneme ve makalesi yayımlandı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
&Kavuğunda Pişekâr (2013, Komşu Yayınları: 173, Yasakmeyve Şiir Dizisi: 112, İst., 88 s.)

ZEHRA BETÜL YAZICI


(7 Kasım 1966, Eskişehir - )


      Zehra Betül (Yazıcı). Betül Yazıcı ve Zehra Betül imzalarını kullandı. 1983 yılında Bursa Süleyman Çelebi Lisesi’ni, 1989 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden Radyodiagnostik dalında uzman hekim olarak mezun oldu. İstanbul’da yaşıyor.
       2003 yılından bu yana şiir ve ağırlıklı olarak şiirde “ebedi kadın miti”ni sürdürecek şekilde işlenen kadın imgesini değiştirebilmek için “kadın şair”üzerine yazılar yazıyor. 2012 yılında “Fahriye Abla’dan Çanakkaleli Melahat’a / Modern Türk Şiirinde Kadın İmgesi” adlı bir ortak çalışmada Hilmi Yavuz ve Özdemir Asaf’ın “Lavinia” temalı şiirlerine psikolojik-politik okuma yaparak katkı verdi. 
  Şiirleri ve yazıları Akatalpa, Cin Ayşe, Denizsuyukâsesi, Dize, Hürriyet Gösteri, Koridor, Kurşun Kalem, Mor Taka, Mühür, Papirüs, Şiir Saati, Şiirden, Şiiri Özlüyorum,  Varlık, Virgül, Yasakmeyve vb. gibi dergi ve, fanzinlerde yayımlandı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& İçimde Kirli Kuşlar (2008, Etki/Dize Yayınları, İzmir)
& Kanatlarım Kendime Doğru (2011, Alp Yayınları, Zımba Şiir Dizisi, Bursa)
& Kuşyemi (2013, Komşu Yayınları: 165, Yasakmeyve Şiir Dizisi: 109, İst., 112 s.)


KADRİ ÖZTOPÇU


(1954, Samsun - 1 Mart 2020, İstanbul) 

Reklam yazarlığı yaptı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. İstanbul'da yaşadı; evli.
Yazmaya şiirle başladı. İlk şiirleri 1973-1980 yılları arasında Yeni Adımlar, Güney, Türkiye Yazıları gibi dergilerde yayımlandı. Şiirleri ve öyküleri Adam Öykü, Adam Sanat, Eşik Cini, Notos, Notos Öykü, Şiir Atı gibi dergilerde yayımlandı. Yanlış Hikâyeler (2006) adı altında topladığı öykülerinde, süzülmüş yaşam deneyimi ve olgun anlatım diliyle kısa sürede ilgi çekti. 
Ödül: Kuş Oltası adlı kitabıyla 2010 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü aldı.
Yapıtları: Öykü: Yanlış Hikâyeler, Can, İst.: 2006; Kuş Oltası, Can, İst.: 2009; Kimsenin Bilmediği İnsanlar, Can, İst.: 2019.
Roman: Yara, Can, İst.: 2013; 
Gençlik Romanı: Saklıköy'ün Kuşçusu, Günışığı Kitaplığı, İst.: 2009.
Katkıda Bulunduğu Kitaplar: Can Öykü Antolojisi 90 Yazar 90 Öykü, Can, İst.: 2007.
Kaynaklar: Günışığı Kitaplığı internet sitesi, erişim tarihi: 1 Mart 2020; Can Yayınları internet sitesi, erişim tarihi: 1 Mart 2020.

Güncelleme tarihi: 1 Mart 2020.




İHSAN OKTAY ANAR

21 Kasım 1960, Yozgat - )

      İlk ve ortaöğrenimini İzmir’de bitirdi. Lisans, master ve doktora eğitimini Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde yaptı. Aynı okulda öğretim üyeliğinden 2011 yılında emekli oldu. Edebiyatçılar Derneği ve PEN Yazarlar Derneği üyesidir.
       İlk öyküsü "Kâfirler İçin Apologya" Nisan 1985'te Morköpük dergisinde çıktı. İlk romanı Puslu Kıtalar Atlası, Hulki Aktunç'un önsözüyle yayınlandı. Öyküleri ve söyleşileri E, Kitap Zamanı, Sabah, Yeni Binyıl vb. gibi dergi, gazete ve eklerinde yayımlandı. Puslu Kıtalar Atlası, 20'den fazla dile çevirilmiş ve Kültür Bakanlığı tarafından tanıtılmıştır. Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri adlı kitabı tiyatroya uyarlanarak 476 Oyuncuları tarafından İngiltere’de sahnelendi.

Ödülleri: 2009 yılında Erdal Öz Edebiyat Ödülü'ne değer görüldü.






.

Yapıtları:
Romanları:
& Puslu Kıtalar Atlası (1995, İletişim Yayınları, İst., 326 s.; 62. Baskı: Ağustos 2018)
& Kitab-ül Hiyel (1996, İletişim Yayınları, İst., 144 s.; 30. Baskı: Mayıs 2018)
& Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri (1998, İletişim Yayınları, İst., 245 s.; 33. Baskı: Mayıs 2018)
& Amat (2005, İletişim Yayınları, İst., 235 s.; 17. Baskı: Ağustos 2018)
& Suskunlar (2007, İletişim Yayınları, İst., 269 s.; 20. Baskı: Ağustos 2018)
& Yedinci Gün (2012, İletişim Yayınları, İst., 240 s.; 4. Baskı: Kasım 2016)
& Galîz Kahraman (2014, İletişim Yayınları, İst., 181 s.)
Kaynaklar:

NEŞE KAREL

(19 Ekim 1940, Bursa - )


       Fatma Alagöz imzasını da kullandı. Hatice Hanım ile asker pilot Namık Ekrem Bey’in kızı. Manisa Lisesi’ni bitirdi(1961). TYS, Edebiyatçılar Derneği ve Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) üyesi. Antalya’da yaşıyor; evli, bir çocuk annesi.
       1975 yılından bu yana öyküleri ve yazıları Aykırı Sanat, Çağdaş Türk Dili, İnsancıl, Kıyı, Morca, Varlık, Yaba Öykü, Yazıt, Yeni Biçem vb. gibi dergilerde yayımlandı. Öykülerinde insanın yalnızlık ve özlemlerini etkili bir anlatımla dile getirdiği görüldü.
Yapıtları:
Öykü Kitapları:
& Yalnız Kadın Irmağı (1992, Akdeniz Kitap Kulübü, Antalya)
& Sokak Kedisi (1992, Akdeniz Kitap Kulübü, Antalya)
& Bisikletli Gelin (1994, Akdeniz Kitap Kulübü, Antalya)

& Erkekler de Sever (1994, Mim Production, Antalya)

GAYE BORALIOĞLU

(22 Ekim 1963, İstanbul - )


        Türk gazeteci, reklam yazarı ve ve senarist. Tam adı Jülide Gaye Boralıoğlu. Gönül Hanım ve Güneş Boralıoğlu’nun kızı. Tiyatro oyuncusu Turgut Boralı amcasıdır.  1980 yılında Ataköy Lisesi’ni, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. ‘Sistematik Felsefe ve Mantık’ alanında “İlerleme Problemi” tezi ile 1986 yılında Yüksek lisansını aldı. Nisan 2004’te Selda Asal tarafından sanatçılara kendi sergilerini açabilme ve disiplinlerarası ortak sanat projeleri gerçekleştirebilme şansı vermek amacıyla kurulmuş Apartman Projesi’yle ortak olarak gerçekleştirilen bir etkinlik kapsamında “Meçhul”de yer alan fotoğraflar Asmalımescit’te on beş gün boyunca projeksiyonla sergilenmiş, Zuhal Olcay ve Altan Erkekli ziyaretçilere kitaptan bölümler okumuştur. Senaryo Yazarları Derneği’nin (SEN-DER) kurucularındandır.
       1999’da Atıf Yılmaz yönetmenliğinde gösterime giren “Eylül Fırtınası”nın senaristliğini üstlendi. ‘Zerda’, ‘Kapalıçarşı’, ‘Hırsız Polis’, ‘Bir İstanbul Masalı’, ‘Bıçak Sırtı’, ‘Bir Çocuk Sevdim’ ve ‘Üzgünüm Leyla’ adlı yapımlarda senarist olarak yer aldı. “Mi Hatice” adlı eserinden sinemaya uyarlanan filmin senaryosunu da kendi yazdı.
       “Hepsi Hikaye” adlı öykü kitabı Kürtçe'ye, “Aksak Ritim” adlı romanı Almanca ve Arapça’ya çevrildi.
      Öyküleri, yazıları ve söyleşileri Birikim, Radikal İki, Sabah, vb. gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı.

Ödülleri: “Aksak Ritim”, Notre Dame de Sion tarafından 2011 yılında Edebiyat Ödülü Mansiyonu’na layık görüldü.
Yapıtları:
 Romanları:
& Meçhul (2004, İletişim Yayınevi, İst., 189 s.)
& Aksak Ritim (2009, İletişim Yayınevi, İst., 236 s.)
& İçimdeki Ses (2013, Günışığı Kitaplığı, Köprü Kitaplar, İst., 200 s.)
       Öykü Kitapları:
& Hepsi Hikâye (2001, İletişim Yayınevi, İst., 124 s.)
       Katkıda Bulunduğu Kitaplar:
& Kadın Öykülerinde İstanbul (“Mi İstanbul” adlı öyküsüyle, Yayına hazırlayan: Hande Öğüt; 2008, Sel Yayıncılık, İst., 295 s.)
& Kadın Öykülerinde Doğu (Yayına hazırlayan: Hande Öğüt; 2011, Sel Yayıncılık, İst., 296 s.)
& Bir Dersim Hikâyesi (“Pepuk Kuşu” adlı öyküsüyle; Yayına hazırlayan: Murathan Mungan; 2012, Metis Yayınları, İst.)
& Alis, Harikalar Diyarından Tüymüş Bulunuyor (Derleyen: Ayşegül Çelik; “Pilavcı Karısı” adlı öyküsüyle, 2013, Notabene Yayınları)

& Milyonluk Manzara - Kentsel Dönüşümün Resimleri (İletişim Yayınları, İst.)

YAĞMUR ATSIZ

(4 Kasım 1939, İstanbul - )


       Türk yazar, şair, gazeteci. Tarihçi, yazar, şair Nihal Atsız'ın oğlu, Türkolog Buğra Atsız'ın ağabeyidir.
     Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı. Daha sonra Almanya'ya giderek Bonn Üniversitesi'nde öğrenim gördü. 1967 yılında buradan mezun olduktan sonra bir süre Türkiye'de Basın-Yayın Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı. 1971 yılında Almanya'ya geri dönen Atsız, televizyon ve radyo kurumlarında film yapımcılığı ve politika yorumculuğu yaptı. 1977'den itibaren iki yıl boyunca Bonn Büyükelçiliği'nde basın danışmanlığı görevinde bulundu. Hâlen Star gazetesinde yazmaya devam etmektedir
       Şiirleri ve yazıları Maya, Milliyet, Nokta, Pazar Postası, Star, Tercüman, Türk Edebiyatı, Yeni Yüzyıl vb. gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Günlerimiz (Yarın Yayınları)
& Bütün Şiirleri (“Günlerimiz”, “Une Femme de Quarantaine Eine Frau Um Vierzig
(Kırk Yaşlarında Bir Kadın)”, “Unutkan Şehir” ve “Tûfan'dan Sonra Ben” adlı kitapları; 2003, Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İst., 198 s.)
& Fânîler ve Zebaniler (2008, Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İst., 51 s.)
       Deneme Kitapları:
& Bloknot (2000, Büke Yayınları, İst., 239 s.)
& Meçhûl Genç Gazeteciye Mektublar (2002, Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İst., 271 s.)
& Ömrümün İlk 65 Yılı (Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İst., 222 s.)

& Yaşasın Arséne Lupın (2008, Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İst., 190 s.)