4 Kasım 2013 Pazartesi

SARNIÇ SAYI: 13

"Öykünün Odağı"

Eylül - Ekim sayımızla birinci yılımızı doldurmuş bulunuyoruz. Aylık bir dergi olma ısrarımız dağıtımdaki güçlükler nedeniyle derginin kitapçı raflarında çok kısa denebilecek bir süreyle yer almasından ötürü okurun dergiyi bulamamasına neden oldu. Bu nedenle sarnıç Eylül - Ekim sayısından itibaren iki aylık bir dergi olarak yoluna devam edecek.

Sarnıç Öykü'nün bundan böyle Dünya Süper Dağıtım tarafından minimum 300 noktaya ulaştırılacağını ve tüm D&R'lerde yer alacağını da müjdeleyelim.

Artan sayfa sayımız bu sayımızdan sonra, dergimizin içeriğinde de bazı değişiklikler yapmayı olanaklı kılacak. Örneğin, bir Eleştiri / İnceleme bölümümüz olacak; bu bölümde sizlere daha çok öykü kitabı tanıtmayı hedefliyoruz.

Sarnıç Öykü'nün Eylül - Ekim sayısı odağına Müge İplikçi'nin Tezcanlı Hayalet Avcıları'nı alıyor. Nil Sakman'ın İplikçi'yle yaptığı söyleşiyi, Veysi Erdoğan, Fadime Uslu ve Fuat Sevimay'ın kitapla ilgili inceleme yazılarını zevkle okuyacaksınız

Sarnıç Öykü'nün bu sayısında dört tane çeviri öykü var. Bunların ilki William Butler Yeats'ten "Kızıl Hanharan Öyküleri". Bu öykünün devamı sayılabilecek öyküleri de ileriki sayılarımızda yayımlayacağız. Diğer çeviri öyküler Steven Millhauser'dan "On üç Karım", Roddy Doyle'dan "İyileşme" ve William Carlos Williams'tan "Güç Kullanımı".

Bu sayıda biri Behçet Çelik'ten olmak üzere tam on yedi öyküyü sayfalarımıza taşıyoruz. Sizleri keyifli bir okuma bekliyor.

Damlalık'ta Billur Şentürk'ün Leyla Erbil'in anısına hazırladığı bir bölüm, kısa haberler ve Ferat Emen'le Notos'tan çıkan Hüsniye Hanım'ın Ağzı isimli kitabı üzerine yapılan bir söyleşi de yer alıyor.

Kült kitap bölümünde Hande Gündüz, Juan Rulfo'nun efsanevi öykü kitabı Kızgın Ova'yı mercek altına alıyor.


Öykü Vitrini'nde Erhan Sunar Hazlar ve Günler, Mehmet Fırat Pürselim HAH ve Neslihan Önderoğlu Baykuş Virane Sever kitaplarını inceliyor.

Hiç yorum yok: