4 Kasım 2013 Pazartesi

YASAKMEYVE DERGİSİ 65. SAYI ÇIKTI!

Yasakmeyve dergisinin 65. sayısının “Şair”i küçük İskender, “Okurları” ise Gonca Özmen, Nazmi Ağıl, Metin Celâl, Ayfer Tunç, Metin Kaygalak, Mine Söğüt, Deniz Durukan, Sennur Sezer, Orhan Alkaya, Veysi Erdoğan, Latife Tekin ve Şakir Özüdoğru.

Dosya bu ay da “Dünyada Şiir Ne Yapıyor?” sorusuna ayrıldı. Glouco Ortolano, John Paul O’neill ve Halyna Koscharsky günümüz Brezilya, İngiltere ve Ukrayna şiirini yorumladılar. 

Bu sayının şairleri ise k. İskender, İzzet Yasar, Sezai Sarıoğlu, Serdar Ünver, Semih Çelenk, Soner Demirbaş, Nilüfer Altunkaya, Emir İlhan.

Ayrıca dergide Sabit Kemal Bayıldıran’ın “Sezai Karakoç’un Coğrafyası 2”, Tahir Abacı’nın “Rayların Türküsü 3” başlıklı yazıları ile Yeliz Akar ve Cemile Şen’in Türkan Yeşilyurt ile yaptığı söyleşi yer alıyor.
Genç şairleri yine “Vaat Edilmiş Sayfalar”da Sina Akyol değerlendirdi.

“Şiirin Uzun Tarihi”nde üç yazı var: Kemal Özer’in Not Defteri’nden, Sabahattin Kudret Aksal ve Münire Aksal İçin – Adil İzci, Can Yücel’e Öldükten Sonra Şiir Yazdırdılar – Ayşegül Dursun, Şair Ahmet Erhan Parkı Açıldı, CHP Edebiyat Ödülleri.
Ve her zaman “Şiir Sevişgenleri”yle METÜST.



“Türkiye Şiir Rehberi” adlı ek, üçüncü fasikülüyle (Ankaralı ve Antalyalı şairler) devam ediyor.

Hiç yorum yok: