11 Eylül 2014 Perşembe

HALİDE YILDIRIM


(11 Eylül 1959, Selim /Kars - )


       Makbule Hanım ile Hayrettin Bey’in kızı. İlk ve ortaokulu Kars’ta okudu. Hatay Kız Öğretmen Lisesi ve Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü bitirdi. Anadolu Üniversitesi’nde lisans tamamladı. Samsun; Alaçam, Kavak, Havza, Çanakkale; Biga, Lapseki, Kars; Selim, Sarıkamış, Kırklareli’de çalıştı. Bursa’da Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni olarak çalıştı. Kars Cilavuz Öğretmen okulu (1957) mezunu ünlü keman hocası ve öğretmen olan babası Hayrettin Avcı'nın Bursa'ya atanması üzerine 1975 yılından bu yana Bursa eksenli bir yaşam sürdürmektedir.
       Edebiyatçılar Derneği üyesi. Bursa Yazın ve Sanat Derneği kurucu üyesi. Halen Çinikitap Dergisi yayın kurulunda yer almaktadır.
       İlk şiiri 2003 yılında Evrensel Kültür dergisinde yayınlandı. Şiirleri ve yazıları Agora, Akatalpa, Akköy, Amanos Yazıları, Cumhuriyet Kitap, Çinikitap, Damar, Edebiyat ve Eleştiri, Esmer, Evrensel Kültür, İmgelem, Lacivert, Öteki-Siz, Sonsuzluk ve Bir Gün, Şiir Ülkesi, Virgül, Yaratım vb. gibi dergi, gazete ve eklerinde yayımlandı/yayımlanıyor.
Ödülleri: Issız Kuğu adlı dosyasıyla 2004 yılında Süleyman Okay Şiir Birincilik Ödülü’nü aldı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Issız Kuğu (2005, Kül Sanat Yayınları, Ank.)

& Çamur (2012, Lis Yayınları, 64 s.)


Hiç yorum yok: