7 Şubat 2014 Cuma

İÇİNDE ADIMIN GEÇTİĞİ YAZILAR

Ah! Cahit Zarifoğlu'nun, Yedi Güzel Adam şiiri şu iki dizeyle açılır: "Bu insanlar dev midir/Yatak görmemiş gövde midir!"--Facebook ortamında bizden daha çok insan, bizden daha çok şiir ve sinemasever insanlarım var. Onlar hiçbir zaman müstear ad kullanmazlar. Sanal ortamın hafifliğinde bile kalplerinin ve içlerinin samimiyeti ve kaviliğiyle sarılırlar hayata. Onlara biraz gecikmeyle
"Yedi Güzel İnsan" deyip incelikli yönlerine vurgu yapmanın şimdi tam sırası.
1) Şükrü Kırkağaç!-- Edip Cansever fazla şiirden ölmüşse, sevgili Şükrü Kırkağaç fazla şiir ve şair sevgisinden ötürü daha uzun yaşamalı. Hiç ölmemeli.
2) Numan Karanlık!-- Kaç şiir kaybolmuş, kaç şair? O her şiire ve şaire abidir, bulur çıkarır.
3) Osman Nuri Aydın!-- Şiir yokken bile vardır, fazlasıyla sözünü yakasına rozet yapmış. Elindeki proje "Şairler üzerine yazılmış şiirler" internette harcanacak bir proje mi, söyleyin! Acil yayıncılar peşine düşmeli.
4) Deniz Aksu!-- Şiir de şair de onun paylaşımlarıyla hem varoluşçuluk bayrağı hem de devrim!
5) Tarık Aydın!-- "Bir Şiirden" damgalı Turgut Uyar'ın Dersim versiyonu. Hep susuyor; yazsa kâğıt, konuşsa kronometreler sarsılacak.
6) Sibel Tosun!-- Kendi vakti az gibi ama çok gitmekle arzulu. Hikâyecilerden öyle şiirler çıkarıyor ki Hulki Aktunç ve Tezer Özlü'nün daimi şiir ayağı.
7)) Hatice Günova!-- Hem şiir hem sinemanın kırkanbarı. Asla yazmamalı desek de mutlaka yazmalı. Hele hele sinema ve şiirin çok özel en gizli ân'ları onda.

6 Şubat 2014, Facebook

Hüseyin Alemdar

Hiç yorum yok: