7 Mart 2023 Salı

ASUMAN COŞKUN ABUAGLA

 


(Ankara - )

Çevirmen, akademisyen. AÜ DTCF Latin Dili ve Edebiyatı Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü’nde klasik filoloji ve epigrafi eğitimi aldı. 2005-16 arasında Ankara’da Bilkent Üni. Arkeoloji Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak Latince ve Klasik Mitoloji dersleri verdi. 2016’da Akdeniz Üni. Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü, Latin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’na Dr. Öğretim Üyesi olarak atandı ve 2018’de Doçent unvanı aldı. İngilizce ve Türkçe olarak yazdığı makaleleri Akademik Tarih ve Düşünce, Colloquium Anatolicum, Gephyra, Phaselis, Philia, Tuba-Ar-Turkish Academy Of Sciences Journal Of Archaeology, Turkish Journal of History, Uluslararası Anadolu Sosyal Bilimler Dergisi gibi dergilerde yayımlandı.

Hazırladığı Tezler: “Anadolu'da Bulunan Yunan Mezar Taşlarındaki Lanetler ve Yasaklamalar”, AÜ DTCF Klasik Yunan Dili ve Edebiyatı, YLT, Ank.: 2003; “Roma Dönemi Küçük Asya Procuratorları”, Akdeniz Üni. Edebiyat Fak. Eskiçağ Dilleri Kültürleri Bölümü, Doktora Tezi, 2012.

Yapıtları: İnceleme: *Fasti” ve Antik Kaynaklar Işığında Roma Takvimine Göre İlk Altı Ayda Kutlanan Festivaller-Roma Takvimi, İst.: Kabalcı, 2017 -Aptallığın Övgüsü, İst.: Koridor, 2021.

Çeviri: *Publius Ovidius Naso, Ibis, İst.: YKY, 2015 *Publius Ovidius Naso, Fasti I-VI (Roma Takvimi ve Festivaller), İst.: YKY, 2016 * Avianus Fabulae, Kıssalar, İst.: Kabalcı, 2016 *Publius Ovidius Naso, Dönüşümler I-XV, İst.: YKY, 2019 *Publius Ovidius Naso, Aşklar I-III, İst.: YKY, 2019 *Kıssalar”,

Kaynaklar: YKY web sitesi, erişim tarihi: 7 Mart 2023.

Hazırlayan: Şükrü Kırkağaç

Hiç yorum yok: