25 Şubat 2009 Çarşamba

12. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu Antalya Kültür Merkezi’nde yapıldı.


Cevat Çapan, 13. Altın Portakal Şiir Ödülü'nü kazanan Kemal Özer'in ödülünü Doğan Hızlan'a verirken.
Cevat Çapan teşekkür konuşması yaparken,

Gönül Çapan, Cevat Çapan, Hilmi Haşal, Turhan Günay, Mustafa Şerif Onaran.



Alişan Çapan, Michael Hulse, Mustafa Fırat, Mustafa Tuncel, Mustafa Şerif Onaran, Yılmaz Arslan.



Eren Aysan, Şükrü Erbaş, Doğan Hızlan ve Mahmut Temizyürek.



12. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu Antalya Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 12.sini düzenlediği ve 2008 yılı Altın Portakal Şiir Ödülü’nü kazanan Cevat Çapan adına “Cevat Çapan ve ‘Bana Düşlerini Anlat’ “ başlığıyla düzenlenen sempozyum, Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu’nda gerçekleştirildi.
Etkinliğe, aralarında Abdülkadir Budak, Ahmet Tüzün, Celal Fedai, Cem Uzungüneş, Cenk Gündoğdu, Doğan Hızlan, Enver Ercan, Erdal Alova, Eren Aysan, Fuat Çiftçi, Gökhan Demirci, Gökhan Göçer, Gülümser Çankaya, Hilmi Haşal, Hüseyin Cahit, İlyas Tunç, Mahmut Temizyürek, Mehmet Öztek, Metin Demirtaş, Musa Öz, Mustafa Fırat, Mustafa Şerif Onaran, Nuri Erkal, Selahattin Yolgiden, Sinan Oruçoğlu, Şehmus Ay, Şeref Birsel, Şükrü Erbaş, Tamer Gülbek, Yaşar Bedri, Yılmaz Arslan, Yunus Yaşar gibi şair ve yazarların da bulunduğu çok sayıda şiirsever katıldı. Michael Hulse ve İlyas Tunç’un Cevat Çapan şiiri üzerine konuşmalarının ardından sempozyumun Doğan Hızlan'ın oturum başkanlığını yaptığı ilk oturumunda; Eren Aysan, Şükrü Erbaş ve Mahmut Temizyürek, Cevat Çapan ve şiiri üzerine bildirilerini sundu. Mustafa Tuncel başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda, bir Cevat Çapan uzmanı olan ve aynı zamanda onun şiirlerini çeviren Michael Hulse, Mustafa Fırat, M. Şerif Onaran ve Yılmaz Aslan bildirilerini sundu.
Öğle yemeği için verilen aradan sonra gerçekleştirilen ve oturum başkanlığını Enver Ercan’ın yaptığı üçüncü oturumda ise İlyas Tunç, Celal Fedai, Ahmet Tüzün ve Tamer Gülbek bildirilerini sundu.
Sempozyumun sonunda bir değerlendirme ve teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Cevat Çapan kendisine ve şiirine sevgiyle yaklaşıldığını söyleyerek, "Sizinle yaşadığım bu saatler için çok teşekkür ederim." dedi ve duygulu bir şekilde kürsüden indi.
Önceki yıllarda dünya şiir gününde yapılan ödül töreni bu yıl ilk kez sempozyumun ardından gerçekleştirildi.
Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Enver Ercan, Yücel Kayıran ve Şeref Birsel'den oluşan 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Seçici Kurulu tarafından, ödülün Kemal Özer’in Yordam Yayınları’nca yayınlanan “Temmuz İçin Yaralı Semah” adlı kitabına verildiği açıklandı. Kemal Özer’in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı törende onun adına ödülü geçen yılın ödülünü alan Cevat Çapan'ın elinden Doğan Hızlan aldı. Çapan, Kemal Özer'in de kendisi gibi Beşiktaş'lı olduğunu ifade ederek "Kupa bizde kaldı." dedi. Doğan Hızlan da kendi kuşağından bir şairin ödülü almasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.
Törenin sonunda Kemal Özer’in ödül kazanan kitabında yer alan “Behçet” adlı şiiri okundu.





Hiç yorum yok: