28 Mart 2013 Perşembe

NİHAT AKKARACA ÖYKÜ ÖDÜLÜ – 2013



Datça Belediyesi ve Kanguru Yayınları - Kanguru Sanat Edebiyat Akademisi, Datça’nın yerel kültürünü ve değerlerini çalışmalarıyla ulusal kültür ve edebiyatımıza taşıyan araştırmacı yazar ve öykücü Nihat Akkaraca (1931 - 2009) anısına bir öykü ödülü düzenlemektedir. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek ödülün amacı, yazınımıza özgün yapıtlar kazandırmaktır.

Yarışma koşulları:

1. Ödüle daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve hiçbir yerde yayınlanmamış 1 (bir) öykü ile başvurulabilir.
2. Konu serbesttir. Yaş sınırlaması yoktur.
3. Seçici kurul, yapıtları insana ve hayata yakınlık, çevreye ve topluma duyarlılık, Türkçemize uygunluk, anlatımda tutarlılık ve özgünlük ekseninde değerlendirecektir.
4. Öyküler 12 (on iki) punto ile bilgisayar veya daktiloda çift aralıklı yazılmalıdır.
5. Öyküler 7 (yedi) nüsha olarak gönderilmelidir. Katılımcılar, zarflarının içinde ayrı bir dosyaya ad-soyad, özgeçmiş, adres ve telefon bilgilerini ekleyecektir. Rumuzla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
6. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2013’dir. Öyküler elden, posta veya kargo ile teslim edilecektir. Düzenleme kurulu, posta veya kargoda yaşanabilecek gecikme ya da kayıplardan sorumlu değildir.
7. Sonuçlar 15 Eylül 2013’de basına duyurulacak ve Datça Belediyesi’nin internet sitesinde (http://www.datca.bel.tr/) ilan edilecektir.
8. Ödüller; 5. Datça Öykü Günleri (Ekim 2013) kapsamında düzenlenecek törenle birincilik (1500TL ve plaket), ikincilik (750 TL ve plaket) ve üçüncülük (500 TL ve plaket) olarak verilecektir.
9. Seçici kurul; Jüri: Cemil Kavukçu, Aydın Şimşek, Mustafa Albayrak, Zeynep Sönmez, Celal İlhan, Hasan Özkılıç ve Emine Azboz’dan oluşmaktadır.

Öykülerin gönderileceği adres:
Nihat Akkaraca Öykü Ödülü
Datça Belediye Başkanlığı
Bas.Yay.Halkla İlişkiler Müdürlüğü
İskele Mahallesi Çevre Yolu Sk. No:1
48900- Datça/MUĞLA

Hiç yorum yok: