17 Mayıs 2016 Salı

VEDAT ARAZ





(1987, İbrahimağa Köyü, Tercan / Erzincan - )


       Maddi imkansızlıklardan dolayı 1997 yılında ailesiyle İzmir’in Buca ilçesine göç etti. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılığı Bölümü’nü bitirdi. İktisat eğitimi de alan Vedat Araz, İskenderun Gazetesi’nde kültür sanat muhabirliği ile başladığı iş hayatında Gazetem Ege ile Yenigün Gazetesi’nde devam etti. Halen Habertürk Gazetesi’nde çalışıyor. 1997 yılından beri İzmir’in Buca ilçesinde yaşıyor.
       Şiir yazmaya 16 yaşında başladı. Şiirleri ve söyleşileri 9 Eylül, Akatalpa, Amanos Edebiyat, Caz Kedisi, Eliz Edebiyat, Kasaba Sanat, Kasaba’dan Esinti, Patika, Silgi, Şehir, Tmolos Edebiyat, Yaşam Sanat vb. gibi dergilerde yayımlandı.
       Ödülleri: 2009 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksek Okulu Şiir Yarışması’nda ikinci oldu. "Sokağın Başı Kerbela Yeri" adlı dosyasıyla 2016 Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü'nü aldı (Ödülü Özge Sönmez’in "Derine Gömdüler Sabahı" adlı dosyasıyla paylaştı). Bu dosyası “İçimdeki Haziran” adıyla yayınlandı. 2016 yılında ALİKEV(Ali İsmail Korkmaz Vakfı) Şiir Yarışması’nda beşincilik ve Yunus Emre Şiir Yarışması’nda Üçüncülük Ödülü'nü aldı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Mülteci Yalnızlığım (2014, Kanguru Yayınları, Ank., 48 s.)
& İçimdeki Haziran (2016, Artshop Yayıncılık, İst., 48 s.)

Hiç yorum yok: