3 Temmuz 2017 Pazartesi

ALİYE ÖZLÜ


(3 Temmuz 1967, İzmir - )

      
       Eğitimci, şair ve yazar. Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’ni bitirdikten sonra Ege Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği eğitimi gördü. Çeşitli okullarda İngilizce öğretmenliği, özel dersanelerde yöneticilik ve koordinatörlük, Dilfen Eğitim Kurumlarında müdürlük, Cine-5, Ulusal Kanal, Cem Tv, Beykent ve Yıldız Tv’de televizyon programları yaptı. İngiltere ve Fransa ve Yunanistan okullarda eğitim araştırmaları yaptı. Homeros dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı.
       Şiirleri ve yazıları 1987 yılından bu yana, Flashaber, Form Edebiyat, Hiç, Homeros, Hürriyet Express, İnsancıl, Kar, More, Oku, Papirüs, Şehir vb. gibi dergilerde yayımlandı.
       Televizyon kanallarında edebiyat, sanat ve astroloji programlarına katıldı. Noter yeminli tercümanlık, Ekip Eğitim şirketinde danışmanlık ve organizasyon hizmetleri vermektedir.
       Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN Dünya Yazarları, Nazım Hikmet Vakfı (kurucu), İzmir MS liler Derneği (kurucu), İzmir Tercümanlar Derneği (kurucu), Yazın Sanat Koop (Yönetim Kurulu) üyesidir. İstanbul’da yaşıyor.
       Belgesel Film: Kızkısmısı Sinemaya Gidemez (2005)
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Kırmızıyı Unutma (1994)
& Aşk bir Yanılsamadır (1998)
& emailaskcom.tr (1999),
& 12'den Vurulanlar (2011)
& Grandiva - Kadın Destanı (2012, İstiklal Kitabevi, İst., 80 s.)
Öykü Kitapları:
& İyilik Çanları (2010) 
       Astroloji Kitapları:
& Burçlarımız (2007)  
       Çevirileri:

& Sandy Linver, Konuşma Eğitimi (1990)

Hiç yorum yok: