26 Şubat 2013 Salı

ŞİİRSAATİ DERGİSİ 19. SAYI (OCAK ŞUBAT MART) 2013 ÇIKTI!..




İÇİNDEKİLER
GENÇ ŞAİRE MEKTUP
Melisa GÜRPINAR

DOSYA / ŞAİRLER!?
Soru:
Şairin bireyselliğinden söz edilemez; her şair içinde bulunduğu dilin şiirine hizmet eder ve onu üretir aslında. Bir şiir ne kadar öznel yazılmış olursa olsun, yayınlandığında ülke şiirine dahil olmuş demektir. Bu açıdan bakıldığında şiir yazıyor olmak büyük bir sorumluluk almaktır. Bu bilinç ve farkındalığı taşımayan birinin eline kalem almaması aslına bakılırsa daha şairce bir davranış olur. Şiir sanatının gelişmesi bakımından öncelikle şairler arasındaki tutum ve davranışların sevgi ve hoşgörü kaynaklı olması gerekliliği ortaya çıkar. Ne yazık ki şairler asıl kaygılarını unutup, zaman zaman birbirleriyle sevgisiz, seviyesiz, hoşgörüsüz bazen tahammülsüz diyaloglar içine girmekteler. Bu bize su taşıyan kabın sudan nasiplenmemesi tezatıymış gibi geliyor. İnsan değerini yitirdikçe söz de değerini ve inandırıcılığını yitirir. Günümüz şairini ve şairler arasındaki ilişkiyi nasıl değerlendirirsiniz?

YANITLARIYLA:
Haluk CENGİZ, Sezai SARIOĞU, Hüseyin PEKER, Ahmet ADA, Abdülkadir BUDAK, Baki Ayhan T., Celal FEDAİ, Rahmi EMEÇ, Muharrem SÖNMEZ

Veysel ÇOLAK / Şiir, Düşünce Özgürlüğü ve Siyasi Tarih

ŞİİRLER
Hilmi HAŞAL, Ahmet GÜNBAŞ, Ahmet ADA, Gülümser ÇANKAYA, Muharrem SÖNMEZ, Edip SEZAİ, Filiz GÖĞER, Zafer ÖZGEKAĞAN, Marina TSVETAYEVA (Çeviren: Kadriye CESUR)




İletişim Adresi
gulumsercankaya@yahoo.com

Hiç yorum yok: