9 Ağustos 2013 Cuma

Ahmet Erhan Hakkında Yazılan Yazılar



Ah! "Üstüme yoktur unutmakta, unutulmakta!" demiş ya Ahmet Erhan, Mihriban'lar bile unutmak geliniyse, varsın tüm kızlar da şairleri unutsun.-- Değil mi ki, Ahmet Erhan'ın öldüğü gün unutuldu Metin Erksan!
***
Ah! Adım bir sokak adı bile değil, Ahmet Erhan Çıkmazı...
***
Ah! "Öyle eksik etek bir hayat yaşadım ki
Ölümüm sürpriz sayılmayacak!" / AHMET ERHAN
***
Ah! Babası Ahmet İzzet'in haberi var, anne Emine Hanım'a söyleyin Mersin gülüşlüsü artık Ankara'da; oğlu, hayırsızı!

***
Ah! Ahmet Erhan'ın "Oğul" şiiri, Serap Aslı Araklı'nın altıncı yaşı...
“Orhon Murat Arıburnu Ödülü sonrası senden istenen şiiri ezbere bilmenin sevincisin sen Ahmet Erhan. Benim ilk ezberlediğim şiirsin, yokluğunla ağdaki balık kadar umarsızım. Ankara'nın dizlerine koyacakmışsın başını şimdi. Ben yine şiirlerini ezberleyeceğim sen "Hadi kız oku" diyene kadar...” Serap Aslı Araklı

***
Ah! Alkol, at yarışı, aşk, kadın, iddaa, futbol maçlarına sırf ufuk çizgisini görmek için gitmek, sokak çocuklarını evlât ve köpekten kardeş edinmek de intiharın başka biçimleridir. Baba Ahmet İzzet oğluna kavuştu; anne Emine Hanım'a söylemeyin. O hâlâ Ahmet'i ve buluğ çağındaki ülkesini yaşıyor sanıyor. 
***
Ah! Anneci değil, babacıydı Ahmet Erhan. Ne de olsa seyis, cumhuriyet aydını bir baba olan Ahmet İzzet'in oğluydu. İstanbul'a geldiği ilk günlerde babamın ofisinde kalmayı tercih etti. Sonra Cihangir'deki ev tutuldu; travestilere komşu oldu. Babamla da birkaç kez rakı içti. Yavuz Turgul'un Muhsin Bey filminden ve Yeşilçam'daki Tutunamayanlar'dan ötürü babama hem baba dedi, hem Muhsin Bey. Ahmet Erhan'ın ölümünü bir saat önce öğrendi ve çok fena oldu ikimizin babası Mehmet Alemdar. Doğrusu şimdi ben de kötüyüm. Babama baş sağlığı ve geçmiş olsun temennisinde bulunmak isteyenler için cebi: 0532 426 19 25--Can Yücel ve Ahmet Erhan dahil, her şairin hüzün cümlesi şudur: "Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim!"


Hüseyin Alemdar

Hiç yorum yok: