7 Ağustos 2017 Pazartesi

Ruhi Su Şiir Ödülü Yönetmeliği



1-Amaç :Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği’nin öncülüğünde, yaklaşık bir asırdır yaşadığımız coğrafyanın kültür mozaiğine “Ruhi Su efekti” olarak dokunmuş olan sanatçının bıraktığı eşsiz kültür mirasını yeni kuşaklarla paylaşmak, sanat anlayışını yaşatmak için, sanatın en eski ve canlı alanı olan şiir dalında, bir yıl içinde çıkan yapıtları değerlendirmek amacıyla Ruhi Su Şiir Ödülü verilmesini amaçlar.

2-Ödül :
2.1-2017 Ruhi Su Şiir Ödülü, Ağustos 2016 ila Ağustos 2017 tarihleri arasında birinci basımı yapılmış şiir kitapları ile aynı tarihler arasında içinde en az bir yeni kitap bütünlüğünü kapsayan birinci basım toplu eserlerin değerlendirmesini kapsar.
2.2- Ödül bir şaire verilir
2.3- Ödülü kazanan şaire “Ödül Belgesi”, “Ödül Plaketi” ile 3.000 TL para ödülü verilir.

3-Adaylık ve Değerlendirme: 2016-2017 Ağustos ayları arasında birinci basımı yapılmış tüm şiir kitapları ile içinde yayımlanmamış/yeni bir kitap içeren toplu şiir kitapları, şair veya yayınevinin her hangi bir başvurusu gerekmeksizin Ruhi Su Şiir Ödülü’nün doğal adaylarıdır. Daha önce Ruhi Su Şiir Ödülü’nü alan şairler bir daha ödüle aday gösterilemezler.

4-Seçici Kurul:
4-1:Ağustos 2016 tarihinden Ağustos 2017 tarihine kadar yayınlanan şiir kitaplarını değerlendirecek 2017 Ruhi Su Şiir Ödülü seçici kurulu aşağıdaki kişilerden oluşur;
Cevat Çapan (Başkan)
Ahmet Telli (Üye)
Latife Tekin (Üye)
Hüseyin Ferhad (Üye)
Asuman Susam (Üye)
Haydar Ergülen (Üye)
Mehmet Gözen (Üye)
4-2:Seçici kurul üyeleri Ağustos 2016 ila Ağustos 2017 tarihleri arasında yayımlanan kitaplar arasından değerlendirme yaparak, ödüle değer gördükleri şairi ve kitabını düzenleyecekleri gerekçeli kararla birlikte kapalı zarf içinde, 20 Eylül 2017 akşamına kadar ödül seçici kurul başkanına teslim ederler. Seçici kurul başkanı, kurul üyelerin değerlendirmeleri uyarınca sonucu belirler. Seçici kurulun yarıdan bir fazlasının oyunu alan şair Ruhi Su Şiir Ödülü’nü kazanır. Sıralama sırasında bir şair ve kitabı üzerinde çoğunluk sağlanmazsa, seçici kurul başkanı kurul üyelerinden ikinci bir değerlendirme yapmalarını ister.

5-Ödülün veriliş yeri ve zamanı:
5.1-2017 Ruhi Su Şiir Ödülü 21 Ekim 2017 tarihinde belirtilecek yer ve zamanda, Ödül Seçici Kurul Başkanı ve Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği yönetim Kurulu tarafından, Ruhi Su’yu anma ve Ruhi Su Şiir Ödülü Buluşması’nda açıklanacaktır.

6-Sempozyum:
6.1-Her yıl, Ruhi Su Şiir Ödülü kapsamında, biri Ruhi Su diğeri bir önceki yıl Ruhi Su Şiir Ödülünü alan şair ve eseri olmak üzere iki odağa dair bir sempozyum düzenlenir.

6.2-Her yıl, bir önceki yılın ödüle değer görülen yapıtına ilişkin bir Sempozyum kitabı hazırlanır ve okurlara sunulur.

Hiç yorum yok: