3 Ağustos 2018 Cuma

SUAT TUTAK



(7 Eylül 1945, Söke / Aydın - )

      
Şair, gazeteci yazar. Beş çocuklu çiftçi bir ailenin en küçük çocuğudur. Söke Kemalpaşa İlkokulu’nu bitirdi. Söke Ortaokulu’nda okudu ancak, diplomayı Söke Lisesi Ortaokul bölümünden aldı. 1974 – 1978 yılları arasında Söke Akşam Ticaret Lisesi’nde okudu. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde iki yıl öğrenime devam etti. Ekonomik nedenlerle tahsilini yarıda bıraktı. Söke Belediyesi’nde memurluk yaptı, 1993 yılında emekli oldu.
Yazı hayatına 1960 yılında başladı. Söke TV’de bir süre haber editörlüğü, Yeni Söke gazetesinde haber müdürlüğü yaptı. 1992 yılında Beşparmak dergisinin kurucuları arasında yer aldı. Bir müddet Sarızeybek dergisinin sahipliğini üstlendi. Abdullah Ziya Kabak ile birlikte Söke Esnafın Sesi gazetesini kurdu ve yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Yurdumun Şairleri Antolojisi‘ni (2004, Cumhuriyet Matbaası, Söke) Söke Şairler ve Yazarlar Derneği adına Oyhan Hasan Bıldırki ile birlikte yayına hazırladı. 2001 yılında kurulan Söke Şairler ve Yazarlar Derneği’nin kurucu üyelerinden olup dernek başkanlığı görevini de yürüttü.  Evli, beş çocuk babasıdır.
Şiirleri, öyküleri ve yazıları Beşparmak ve Sarızeybek dergileri ile Hür Söke, Söke Ekspres, Yeni Söke ve Gerçek gazetelerinde yayınlandı. Oyunlar ve senaryolar yazdı, yağlıboya resim çalışmaları yaptı.    
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Sevgi Bahçesi (1980, Güneş Matbaası, Söke)
& Canımsın Türkiye’m (1998, Şafak Matbaası, Söke)
Kaynaklar:

Hiç yorum yok: