28 Nisan 2014 Pazartesi

SONER DEMİRBAŞ

(19 Aralık 1971, Kırşehir - )


      Sarı Basın Kartı sahibi ve Kırşehir Express gazetesinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni. Kısa adı KIRGARAT-C olan Kırşehir Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti'nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Edebiyatçılar Derneği üyesi.
       1998 yılından bu yana şiirleri ve yazıları Ağır Ol Bay Düzyazı, Agora, Akatalpa, Ayraç, Bahçe, Budala, Cumhuriyet Kitap, Çinikitap, Dize, E, Edebiyat ve Eleştiri, Eliz Edebiyat, İmgelem Çocukları, İmlasız, Kavram Karmaşa, Kırşehir Express, Kirpi Şiir, Kitap-lık, Kum, Kurşun Kalem, Kül, Le poéte travaille (şair çalışıyor), Lodos, Öküz, Öteki-siz, Özgür Edebiyat, Papirüs, Patika, Son Kişot, Sonra Edebiyat, Şiir Ülkesi, Şiir’den, Şiiri Özlüyorum, Uç, Varlık, Virgül, Yasakmeyve, Yazılıkaya, Yom Sanat gibi dergi, gazete ve eklerinde yayımlandı.
       Ödülleri: Ay Doğarken Nar adlı şiiriyle Beşparmak Dergisi 2003 Şiir Birincilik Ödülü’nü aldı. “Seyir Defteri” adlı dosyası, Homeros Şiir Ödülleri 2004 “PEN Yazarlar Derneği Özel Ödülü”ne değer bulundu. Bir adlı şiiriyle 8. Hasan Bayrı Şiir Yarışması’nda (2005) Mansiyon Ödülü aldı. Homeros Şiir Ödülleri 2007 “Nâzım Hikmet’in Bir Şiirini İnceleme Yarışması”nda “ışığın gölge ile buluştuğu yerde: Salkımsöğüt” adlı şiir inceleme yazısıyla İkincilik Ödülü’nü aldı. 2007’de de Homeros Şiir Ödülleri’nde şiir inceleme dalında ikincilik ödülünün sahibi oldu.
      Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Dinginlirik (2002, Hera Şiir Kitaplığı, İst.)
& Seyir Defteri (2004, Yom Yayınları)
& Yaz (2011, Komşu Yayınları: 90, Yasakmeyve Şiir Dizisi: 82, İst., 64 s., Genel Yayın Yönetmeni: Enver Ercan, Editör: Bülent Usta)
      Deneme, İnceleme, Eleştiri Kitapları:
& Şiir ve.. (2008, Digraf/Şiirden Yayınları, İst.)

Hiç yorum yok: