21 Ocak 2016 Perşembe

YASAKMEYVE / SAYI 78

 
78. Sayının Sunu Yazısı:

Hem şair, hem psikiyatr… Şiirin yanı sıra kitap boyutunda psikoanalitik çalışmalar da yaptı Yusuf Alper. Şair arkadaşlarımız sorularıyla bu kez onu yatırdılar terapi koltuğuna!.. Yusuf Alper’in şiir dünyasını ve şair kimliğini bu kadar yakından bilmiyorduk açıkçası.

“Engel Tanımayan Şairler” dosyamız bu sayıda da sürüyor. 10 şairin yer aldığı bu 2. dosyadan sonra da bize ulaşan şairler olursa, onları da şiir severlerle buluşturacağız tabii.

Tahir Abacı, “Şairler Kahvehanesi”nde yine şairlerimizin bilinmeyen, az bilinen yönlerine ışık düşürüp şiir dünyamızı zenginleştiriyor.

“Şair ve Okuru”nun isim babası İbrahim Yıldırım, yeni bir öneri getirdi: “Okur ve Şairi” ve ilkini kendisi hazırladı. Yusuf Uğur Uğurel ve Seyit Göktepe’yi anlatmış yazısında. Onlar da İbrahim Yıldırım’ı. Eğer çıtayı böyle yüksek tutabilirsek, yepyeni ve edebiyat dünyasına önemli katkılarda bulunan bir bölüm olacak dergimizde.

Malûm, ülkemizde bir savaş hali var. Peki şairlerimiz ne düşünüyor bu konuda? Betül Dünder’in hazırladığı “Yasakmeyve Konuşmaları”nda bu kez Hayri K. Yetik, Duygu Kankaytsın, Mutlucan Güvendir ve Altay Ömer Erdoğan söz aldı.

Baki Asiltürk ve Dilan Yamaç’ın hazırladığı “Diyalojik Okuma”nın bu ayki konukları Mehmet Sümer - “Büyük Saat’in Vuruşu” ve Ali Özgür Özkarcı – “Bir Müddet Aranızda Olmayacağım”. Peki, Poe’nun “Kuzgun” şiiri nasıl yazıldı? Onu da “Edepli Magazin”den öğreneceksiniz.

Nilay Özer, ilk “Vaat Edilmiş Sayfalar”ıyla bu sayıdan itibaren bizlerle olacak. Hoş geldin diyoruz.


O, hem şiiriyle, hem de siyasal mücadelesiyle Türkiye’ye örnek oldu. “Halkta var olan öz ve biçimi diyalektik olarak yükseltmek, şiiri yükseltirken halkın yaşamının ve yaşam biçimlerinin yükselmesine yardımcı olmak” için yazdı şiirlerini. Saygıyla selamlıyoruz. Enver Ercan

Hiç yorum yok: