20 Haziran 2015 Cumartesi

DERYA ALTINTREN


(20 Haziran 1963, Şarköy / Tekirdağ - )

       İlkokulu Şarköy Işık İlköğretim okulunda, ortaokulu Marmara Ereğlisi Ortaokulunda tamamladı. Tekirdag Namık Kemal Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 1981 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde çalışmaya başladı. 1982 yılından – 1990 yılına kadar Doğan Hızlan’ın çıkardığı Hürriyet Gösteri Sanat Edebiyat dergisinde görev aldı. 1991 yılından itibaren Ofset Teknoloji dergisinin ekibinde yer aldı.
       1995 yılında ortağı ile beraber Print Türkiye dergisini yayımladı. 2003 yılına kadar bir çok dergi çıkardı.  Yazarlar Sendikası ve Basım Mensupları Derneği (BASMEN), üyesidir. İstanbul'da yaşıyor.
       1981 yılından bu yana Milliyet Çocuk, Milliyet Kardeş, Bando, Tercüman Çocuk, Türkiye Çocuk dergilerinde çocuk şiirleri ve hikâyeleri yazdı. Şiirleri, Aylık Dergi, Hürriyet Gösteri, Broy, Yeditepe, Ajanstürk, Yeni Düşün gibi dergilerde yayımlandı. Çocuk şiirleri Makedonya (Necati Zekeriya’nın çıkardığı Kuş dergisi, Üsküp), Almanya ve Bulgaristan’da yayımlanan dergilerde yer aldı.
Ödülleri: 1986 yılı Çocuk Edebiyatı dalında Akademi Ödülü (mansiyon), Esin Yayınları Hikâye Ödülü, Kemaliye Gazetesi Şiir Ödülü, Yenice Gazetesi Şiir Ödülü, Kuş Dergisi (Üsküp) Şiir Ödülü
Yapıtları:
Çocuk Kitapları:
& Barış’ın Şiir Defteri (1985, Ren Yayınları, 94 s.)
& Kafesteki Kuşlar (Esin Yayınları, İst.)
& Kapaksız Kitap
& Kafesteki Yavru Kuş (Esin Yayınları, İst., 16 s.)

Hiç yorum yok: