13 Eylül 2016 Salı

ONUR ASLAN


(1983, Antakya / Hatay - )


       İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı. Mustafa Kemal Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. lise yıllarında üç yıl tiyatroyla uğraştı. Okulunun çıkardığı her oyunda rol aldı. Daha sonra Antakya Belediye Şehir Tiyatrosu’na çağrıldı. Bir yılı da orada geçti. Amatör çapta fotoğrafçılıkla uğraşıyor. Antakya’da “Mavi Yaren” Kültür Sanat Edebiyat dergisini üç yıl çıkardı. “Taflan Edebiyat”ve “Amanos Yazıları” dergilerinin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Türkiye Edebiyatçılar Derneği üyesi. Antakya’da yaşıyor.
       Edebiyata ilgisi başladı. Bir süre sonra şiir ve öykü yazmaya başladı. İlk edebi çalışması lise yıllarındayken Çınar Dergisi’nde yayımlandı. Şiirleri, öyküleri, yazıları ve söyleşileri Akatalpa, Akköy, Alaz, Amanos Yazıları, Amik Edebiyat, Andız, Atayurt, Berfin Bahar, Damar, Dar Sokak, Deliler Teknesi, Dize, Eliz Edebiyat, Evrensel, Gediz, Güney, Hayal, Her Şeye Karşın, İle, İmgelem, İnsancıl, Kalem, Karakalem, Karalama, Koridor, Lacivert, Mavi Yaren, Mühür, Notos Öykü, Patika, Sanat Cephesi, Sunak, Taflan, Yazılıkaya, Yoğunluk vb. gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Bazı şiirleri Arapçaya çevrildi.
Ödülleri: 2006 yılında “Doğunun Kraliçesi Antakya” konulu öykü yarışmasında birincilik, 2008 yılında Yunus Emre şiir yarışmasında mansiyon, 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi’nin düzenlediği şiir yarışmasında ikincilik ödülüne değer görüldü.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Başucumdaki Karanlık (2012, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları, Ank., 72 s.)
       Öykü Kitapları:
& Suskun Bir Zaman Karesi (2009, Taflan Yayınları)
Kaynaklar:

Şiirlerinden Seçmeler:

BAŞUCUMDAKİ KARANLIK

-I

Ateşe verdim… git

çekirdek kabuğu gibi sırtında karıncanın
ölgün de olsa içindeki.
yol ki rüzgâr,
unutur zaman ruhlarını
eskittikçe bedeninde…

git

yazdıklarına oturup içerleneceksen
sırtında sıratın
bakışlarınla itekle uçurumunu
geçilmez sandığın izi her bir gözün
içinde umutların tükense/n/ de

yollar var daha pişmanlığımızın dinmez sancısı için
yaşanacak…

-II

geçiş zaman sohbetlerinde
sözcüklerin konuk*
intihardır belki hayat
hesapsız çocuk oyunlarında yapılan*

ömrünü gördüm güzelin, delirdim…

• İ. Deniz Aslan


Akatalpa, Sayı: 98, Şubat 2008

Hiç yorum yok: