13 Aralık 2015 Pazar

SUZAN BİLGEN ÖZGÜN

(Ankara - )


       TED Ankara Koleji’ni ve Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitenin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.
       UMAG Yazma, Uygulamalı Öykü, Roman İnceleme seminerlerini tamamladı. Senaryo yazım atölyesine devam ettikten sonra “Sinek Kral” isimli uzun metrajlı film senaryosunu yazdı. Halen  “Perşembe Edebiyat Grubu” ile yazma çalışmalarına devam etmekte ve çeşitli yazın atölyelerinde ders vermektedir.
       Öyküleri Ada, Dünyanın Öyküsü, Karşın, Kül Öykü, Lacivert, Notos, Özgür Edebiyat vb. gibi dergilerde yayımlandı.
Ödülleri: 2007 yılında İzmir-Menemen/Seyrek Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadın” konulu öykü yarışmasına yolladığı “Güllü’nün Dileği” isimli öyküsü basılmaya değer görülen öyküler arasında yer aldı. 2008 yılında, Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali Öykü Yarışması’nda "Babasız" isimli öyküsü ile mansiyon, 2009 yılında, Özgür Pencere Edebiyat ve Sanat Derneği,  Kadın Öyküleri Yarışması’nda “Kırmızı Balık” isimli öyküsü ile birincilik ödülü kazandı. İlk öykü kitabı “Gölgede Kalanlar” ile 2012 Orhan Kemal Öykü Birincilik Ödülü’nü aldı.
Yapıtları:
Öykü Kitapları:
& Gölgede Kalanlar (2011, Aya Kitap, İst., 79 s.)

& Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız (2015, Dedalus Yayınları, 77 s.)  

Hiç yorum yok: