25 Aralık 2015 Cuma

İSMAİL KILIÇARSLAN

(20 Ekim 1976, Ankara - )


       Şair. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanarak İstanbul’a taşındı. İlahiyat eğitimini yarıda bırakarak bu kez aynı üniversitenin İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümüne kaydoldu; ancak bu bölümü de bitiremeden ayrıldı. Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor. İstanbul’da yaşıyor.     
      Kanal 7'de metin yazarlığı, çeşitli radyo ve televizyonlarda programcılık yaptı. Belgesel senaryoları da yazdı. Senaryosunu yazdığı belgeseller arasında “Aliya”, “Cahit Zarifoğlu – Yaşamak” ve “Roger Garaudy” var. Bu belgesellerden “Aliya”, “T.Y.B Yılın Belgeseli” ödülünü aldı. “Cahit Zarifoğlu – Yaşamak” ise Antalya Film Festivali’nde finalde yarıştı.
       İsmail Kılıçarslan’ın senaryosunu yazdığı pek çok TV filmi var. Bunlardan “Susuzluk” ve “Baba Evi”, 2006 yılında yönetmen Nazif Tunç tarafından filme alındı.
       İlk şiiri Kaknüs dergisinde yayınlandı. Şiirleri, yazıları ve söyleşileri Atlılar, Dergâh, Fayrap, Genç Düşünce, Hece, İtibar, Kaknüs, Kırkayak, Kırklar, Yedi İklim, Yeni Şafak gibi dergi, fanzin, gazete ve eklerinde yayımlandı.
Ödülleri: “Ablam Uzak Ülkede” ile 2004 yılında Cahit Zarifoğlu Şiir Ödülü’nü aldı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Portakal, Turta, Bir de Kirpi (2002, Birey Yayıncılık, İst.)
& Ablam Uzak Ülkede (2003, Birun Yayıncılık, İst., 55 s.)
& Amerika Sen Busun (Nirengi Kitap, Ank., 120 s.)
& İkisi (“Portakal, Turta, Bir de Kirpi” ve “Ablam Uzak Ülkede” adlı kitaplarının birlikte basımı; 2013, Profil Yayıncılık, İst., 112 s.)
& Gelecek ve Diğer Meseleler (2014, Profil Yayıncılık, İst., 180 s.)
       Diğer Kitapları:
& Başka Masallar - (Zeberced Oğlu Zülküf'ün Yaşadıkları) (Birey Yayıncılık, İst.)        

& Benim Meselem (2015, Profil Yayıncılık, İst., 168 s.)        

Hiç yorum yok: