18 Ocak 2017 Çarşamba

MEHMET GÜNEŞ


(1956, Afşin / Kahramanmaraş - )


       Şair, yazar ve doktor. Ortaöğrenimini Kahramanmaraş Lisesi'nde, yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaptı. Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Biyokimya doktorası yaptı. 30 yıldır Yozgat’ın Sorgun ilçesinde serbest hekim olarak çalışmakta olup, evli ve dört çocuk babasıdır.
        Şiirleri, yazıları ve denemeleri Alperen, Altınoluk, Cemre, Çağrı, Gelecek, Gökkubbe, Gözyaşı, Gülistan, Gündüz, Hergün, Kültür Dünyası, Millet, Nizâm-ı Âlem,  Ortadoğu, Semerkand, Sıla, Töre, Türk Edebiyatı, Türk Yurdu, Türkiye, Türkiye Günlüğü, Yeni Düşünce, Yenigün, Zaman vb. gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Şiirlerinden bâzıları bestelendi.
       Mehmet Güneş'in Hac ve Dua (Mensur risâle, 1999, Elit Yayınları), Gün Akşama Yaslanmadan (Şiir, 2000, Se-Ba Yayınları), Mukaddes Yolculuk Medine-i Münevvere (2010, Türkiye Diyânet Vakfı Yayınları), Gül Aşkın Mihrabıdır (Gül Yazıları – 1; 2011, Aşk Vakfı), 63 Gülnâme (Gül Yazıları – 2; 2011, Aşk Vakfı), Evliya Çelebi'nin İzinde 'Gül Medeniyeti'nin Başkenti (2011, Bengü Yayınları) adlı yayımlanmış eserleri vardır.
Yapıtları:
       Diğer Kitapları:
& Şişmanlık ve Diyabet
& Kronik Böbrek Hastaları ve E Vitamini (Doktora tezi)  
Kaynaklar:

Hiç yorum yok: