2 Şubat 2017 Perşembe

İSMAİL KARAKURT



(1964, Emirbey Köyü, Sarıkaya / Yozgat - )


 İlk ve orta öğrenimini Yozgat ve Kayseri’de tamamladı. 1989 yılında Gazi Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Nevşehir, Sorgun, Sarıkaya, Kırkağaç, Turgutlu gibi il ve ilçelerde öğretmenlik yaptı. İstanbul’da yaşıyor; evli, iki çocuk babası.
       Yazmaya üniversitede okuduğu yıllarda başladı. İlk şiiri, 1987 yılında Aylık Dergi’de  yayımlandı. Şiirleri, yazıları ve söyleşileri Albatros, Araf, Ardıç, Argos, Aylık Dergi, Az Edebiyat, Dergah, Edebiyat Ortamı, Hece, Kanat, Kavzıkuzeh, Kayıtlar, Kırağı, Kum Yazıları, Kurgan, Kuşluk Vakti, Milli Eğitim, Palandöken, Türk Dili, Yalnız  Ardıç, Yedi İklim gibi dergilerin yanı sıra Mecazz, Gökekin, Zarifce, Edebistan ve Çocukansiklopedisi adlı portallarda yayımlandı.
      Şiirlerinde varlığın ve hayatın anlamı üzerinde yoğunlaşarak, coşkulu bir edayla; aşkı, ölümü, çocukluğu, bozkır saflığı ve dinginliğini, kendi kültürümüzün klasik ve taşralı katmanlarından devşirdiği unsurlarla yoğurarak, köklü bir ses, yeni bir hazla işledi. Yazılarında ise hayat, aşk, şiir, şiirin metafizik tartımları, çocukluk üzerine açılımlar, içsel söyleşiler yapıyor.
      Ödülleri: İlk şiir kitabı “Simurg” (MEB, 1992) ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 1992 yılı şiir ödülüne değer görüldü.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Simurg (1992, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları, Öğretmen Yazarlar Dizisi)
& Mahrem Mecazlar (1999, Hece Yayınları, Ank., 80 s.)
& Çocukluğum Bir Çocuk (2005, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları)
& Çiçekli Yazma (2018, Hece Yayınları, Ank., 128 s.)

Kaynaklar:

Hiç yorum yok: