13 Kasım 2017 Pazartesi

YALÇIN YÜCEL


(1 Kasım 1953, Kahramanmaraş - )


       Şair, yazar, ressam ve dergi yönetmeni. Şair ve yazar Şevket Yücel’in oğludur. İlk, orta ve lise öğrenimini doğduğu kentte yaptı. Adana Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’nde (1973) başladığı yükseköğrenimini Kahramanmaraş Meslek Yüksek Okulu Makine - Motor Bölümü’nde tamamladı (1977). 1978-79 yıllarında Kahramanmaraş’ta öğretmenlik yaptı. 1979-80 yıllarında yedek subay olarak askerliğini İstanbul’da yaptı. Askerlik dönüşü Dokumacılar Un Fabrikasında müdür olarak çalıştı. 1981 yılında Devlet Su İşleri XX. Bölge Müdürlüğü’nde teknik personel olarak çalışmaya başladı. Yirmi beş yıl makine işletme şefi olarak çalıştıktan sonra, 2006 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.
       Ortaokul öğrenciliği yıllarında başlayan yazma uğraşına, lise öğrenciliği yıllarında resim çalışmalarını da ekledi. İlk yazıları 2002 yılında Adana’da çıkan Söylem dergisinde yayımlandı. Daha sonra aynı derginin yönetiminde de yer aldı. 2010 yılında, Kahramanmaraş Ekspres gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaparak; bu gazeteye kültür, sanat ve edebiyat ağırlıklı bir nitelik kazandırdı. 2013 yılında Yorum Gazetesi edebiyat / sanat ekinin genel yayın yönetmenliğini yapmaya başladı. Bir dönem Kahramanmaraş Kültür Sanat Evi’nin ve Alkış dergisinin yönetiminde görev aldı. 2015 yılında Usare dergisini, 2016 yılında Güzlek dergisini çıkardı. Türkiye Yazarlar Birliği üyesi.  Halen Usare ve  Güzlek dergilerinin genel yayın yönetmenliğini  yürütüyor. Kahramanmaraş’ta yaşıyor; evli, üç çocuk babasıdır.
       Şiirleri, denemeleri, öyküleri ve eleştiri yazıları Alkış, Avrupa Olay, Edebiyat Yaprağı, Edik, Ekin Sanat, Güzlek, Mevsimler, Öğretmen Dünyası, Sarı Zeybek, Söylem, Usare, Varlık, Yorum Edebiyat Sanat Eki,  Zeytin Dalı vb. gibi dergilerde ve Azerbaycan Kültür ve Edebiyat Portalı’nda yayımlandı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Yaşamı Aralamak (2011)
& İçimde Üşüyor Günlerim (2012)
& Döş Cebim (2015), 
& Çocuklar Bir Başka Güzel (2015)
Kaynaklar:

Hiç yorum yok: