1 Temmuz 2015 Çarşamba

GÖKHAN CENGİZHAN

(2 Nisan 1959, Adana - )


      Kocatepe Mimar Kemal Lisesi mezunu. Hacettepe Üniversitesinde felsefe, Orta Doğu Teknik Üniversitesinde ekonomi ve sosyoloji okudu.
       İlk şiiri “Bir Küçük Burjuvanın Günlüğünden”, Gökhan Ağaççıoğlu imzasıyla  1979 yılında Somut dergisinin “yeni yazarlar özel sayısı”nda yayınlandı. Yeni Olgu ve Varoş dergilerinin yazı işleri müdürlüğünü üstlendi. Gençlik ve Toplum ve Papirüs dergilerinin yazı kurulunda yer aldı. Uzun yıllar gazetecilik yaptı. Ankara’da yaşıyor.
    Şiirleri İngilizce, Bulgarca, Boşnakça, Almanca, Farsça, Arnavutça, Fransızca ve Arapçaya çevrildi. 25 yıldan bu yana çeşitli dergilerde şiirleri ve eleştiri yazıları yayımlandı /yayımlanıyor. Yurtdışında, Saraybosna (Bosna Hersek), Urumiye (İran), Rakka (Suriye), Tetova (Makedonya) şiir festivallerine katıldı.
      Edebiyatçılar Derneğinin yayınladığı “Sivas Kitabı; Bir Toplu Öldürümün Öyküsü” adlı kitabın, 'Yitirdiklerimiz' bölümünü, Özcan Karabulut ile birlikte hazırladı. 2004 yılında Edebiyatçılar Derneğinin genel başkanlığına seçildi, halen bu görevini sürdürüyor.
       2008 yılında katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı'nda, onur konuğu ülke olan Türkiye adına, Edebiyat Dergilerimiz” adlı bildiriyi, 2011 yılında katıldığı Tahran Kitap Fuarında, “Komşu Edebiyatlar” adlı bildiriyi sundu.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Omzumda Bir Puhu Kuşu (1984, Yaşantı Yayınları)

& Çoban Matı (2011, Ürün Yayınları)

Hiç yorum yok: