22 Haziran 2017 Perşembe

ALINACAK VE OKUNACAK KİTAPLAR


Serkan Gezmen, Noksan Karbon

Dergilerdeki şiir ve öykülerinden tanıdığımız Serkan Gezmen, merakla beklenen ilk kitabıyla okurun karşısına çıkıyor. Noksan Karbon’daki şiirler şairin iç dünyasını güncel hayat üzerinden sergileyen şiirler. Yalnızlığını, dünyaya atılmışlığını ve yaşamla itiş kakışını ince bir ironi üzerinden kurgulayan bir şiirin izini süren şair, öykücü olmasının da getirdiği katkıyla şiir dili ile öyküleme arasındaki bıçak sırtında kendi yarasını da gözler önüne sererek yara almadan durmayı başarıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Yayınevi: Heterotopya Yayınları
1. Baskı: 2017

Sayfa Sayısı: 72


Ramazan Macit, Red Divanı

Doksanlı yıllarda dergilerde yayınladığı şiirlerle ve ilk kitabı ‘Remler Redler Hadler’ ile dikkat çeken Ramazan Macit, ikinci kitabı Red Divanı ile okurun belleğinde bir kez daha yer edecek şiirlerle yeniden karşımızda. Politik ve epik şiir arasında gidip gelen dizeler ideolojiden çok özgün imge düzeneği üzerinden değer kazanıyor. Şair kültürel etiği şiirsel söyleyişle buluşturmayı başarıyor. Ama en önemlisi, önceki şiirini bozup etik ile şiiri arasında istim üzerinde duran yeni bir anlam evreni kuruyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Yayınevi: Heterotopya Yayınları
1. Baskı: 2017
Sayfa Sayısı: 120


Mehmet Mümtaz Tuzcu, Dönüşsüzün Selinde

Çağdaş şiirimizin usta şairlerinden Mehmet Mümtaz Tuzcu yeni kitabı ‘Dönüşsüzün Selinde’ ile dilin ücra yolculuğunu bir kez daha önümüze seriyor. Gerek seçtiği sözcüklerin ıssız derinliği gerekse de seslerin eşsiz sertliği kitabın otantik üslubunu kuran öğeler olarak karşımızda duruyor. Seslerin dissonansı ve ironinin inceliği benzersiz imgelerle birleşince, bilinmezin ve yaşamın sırlarını sökme ve onları kabullenme arasında titreşen bir vicdan-kitap çıkıyor ortaya. ‘Dönüşsüzün Selinde’ şairin sekizinci şiir kitabı.

(Tanıtım Bülteninden)

Yayınevi: Heterotopya Yayınları
1. Baskı: 2017
Sayfa Sayısı: 72


Sevinç Çalhanoğlu, Et /ve /Fal

Fotoğraf ve video türünde çalışmalarıyla çeşitli karma sergilerde yer bulan Çalhanoğlu’nun ikinci şiir kitabı olan ‘Et/ve/Fal’, otobiyografik özellikleri belirgin bir kitap. Kitaptaki şiirler, bir yandan yaşanılan yoğun acının çıplak olarak ortaya konduğu bir yandan da acının dil üzerinden ustalıkla kontrol edildiği şiirler olarak dikkat çekiyor. Şair deneyimlediği acıyı dilin tüm imkânlarıyla ifade etmeye çalışırken kitabın son bölümünde kullandığı fotoğraflarla da yaşadığı acının atmosferinin gerçekliğini tüm boyutlarıyla sergilemeyi başarıyor. Okuruyla birlikte acısına dışarıdan bakmaya ve yol almaya çalışan bir kitap ‘Et/ve/Fal’.

(Tanıtım Bülteninden)

Yayınevi: Heterotopya Yayınları
1. Baskı: 2017
Sayfa Sayısı: 64

Hiç yorum yok: