9 Kasım 2016 Çarşamba

ARİF ALİ ALBAYRAK


(1956, Baf - )


       Hatice ve Ali Arif Albayrak’ın oğlu. 1980 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1981-1985 yılları arasında Kadın Doğum ihtisasını tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı oldu.
       İlk şiirini 2001 yılında yazdı. Şiirin yanında müzik, resim ve karikatür çalışmaları da vardır. Pek çok karma sergiye katıldı.
       Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği, Avrupa Karikatürcüler Federasyonu, Şiir Dostları Derneği, Baf Kültür ve Dayanışma Derneği, Müzik Üretenler Derneği, Kıbrıs Sanat Derneği, Edebiyat Kulübü ve Gazi Mağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu gibi pek çok derneğin üyeliğini ve yöneticiliğini yürüttü.
       Gazi Mağusa Belediyesi Meclis üyeliği, Gazi Mağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu Sorumlusu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu üyeliği ve DAÜ Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu üyeliklerinde de bulundu.
       2003 seçimlerinde milletvekili seçilerek, siyasete de atıldı. Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazi Mağusa milletvekili olarak, parlamentoya girdi.
Şiirleri Ana, Elçi Sanat Dergisi Hisler Bulvarı, Kıyı, Mısra-lık, Ozan, Simav Anadolu dergileri ile çeşitli gazetelerde yayınlandı.
Ödülleri:
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Zaman Durmaz Ki Buralarda (2001)
& Gözlerinde Sonbahar (2010, Kendi Yayını, 168 s.)

Hiç yorum yok: