14 Şubat 2021 Pazar

MUSTAFA İBAKORKMAZ

 (1968, Kayseri - )

Şair, yazar. İlköğretimi Şükrü Malaz İlköğretim Okulu, ortaokulu Kadıburhanettin Ortaokulu ve Kayseri Lisesi'nde başladığı liseyi Endüstri Meslek Lisesi'ne geçiş yaparak tamamladı. Uzun yıllar sporla ve müzikle ilgilendi. 1990’da matbaada müşteri temsilcisi olarak çalışmaya başladı, dizgi bürosunda dizgi operatörü olarak çalıştı. Yediharf ve İmlasız dergilerinin oluşumunda yer aldı. Muhtelif gazetelerde yerel gazetecilik deneyimleri oldu. Yirmi yılı aşkın süre grafik tasarımcı olarak hayatını kazandı. 1996-97 arasında Maruf Şinik aracılığıyla fotoğraf sanatı ile tanıştı. Çalıştığı bazı firmaların endüstriyel fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdi Kayseri'de yaşıyor.

İlk şiiri 1990'da Susku dergisinde yayımlandı. Şiir, yazı ve söyleşileri Ay Vakti, Bireylikler, Değişim, Dergâh, Düş Çınarı, Düşünen Şehir, Esrar, Eşik, Harman, Hayâl, Hece, İkindi Yazıları, İmgelem Çocukları, İmlasız, Kavram Karmaşa, Kayseri Deniz Postası, Medrese, Sonsuzluk ve Birgün, Susku, Sühan, Şiiri Özlüyorum, Yazgı, Yediharf, Yedi İklim, Yeniyazı gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı.

Yapıtları: Şiir: *İlayda, Yediharf, 1997 *Beyt-ül Ahzan, Vamos Kitap, 2002 *Yağmur Divanı, İncir, Kayseri: 2017.

Roman: *Risale-i Dürr’iye, Esrar Dergisi, 2011; yb. Gezgin Dervişin Kamburu-Risale-i Dürriye adıyla, Ketebe, İst.: 2020 

Deneme, İnceleme: *Okuma Notları, İncir, Kayseri: 2016 *Geride Kalanlar Kitabı, İncir, Kayseri: 2017 *Yazarlık Üzerine Notlar, İncir, Kayseri: 2018.


Hiç yorum yok: