6 Şubat 2011 Pazar

Ruhi Türkyılmaz Şiir Ödülü


Kıyı 50. Yıl Etkinlikleri
Ruhi Türkyılmaz Şiir Ödülü

       50. yılını kutlamaya hazırlanan Kıyı dergisi, yazın alanında değişik türlerde pek çok yapıtı bulunan, 50 yıldır kültür-sanat dünyasının güzelleşmesine ürünleriyle katkıda bulunan, sanat yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği Almanya’da oluşturduğu yazınsal birikimleri bu alana gönül verenlerle paylaşıp yapıtlara dönüştüren şair Ruhi Türkyılmaz adına bir şiir yarışması düzenlemiştir. Yarışma önümüzdeki yıllarda sırasıyla öykü ve roman dallarında dönüşümlü olarak sürdürülecektir. Ödül, 2011’de Kıyının yayım tarihinin 50. yılında şiir dalında verilecek.

Yarışma Koşulları: 

       1- Ödüle aday olan yapıtlarda çağdaş bir dünya görüşü, şiirin gerektirdiği estetik ve dil bilinci temel ölçüt olacaktır.
       2- 1 Ocak 2010-1 Nisan 2011 tarihleri arasında yayımlanan şiir kitapları ya da kitap  oylumundaki (en az 30 şiirden oluşan) şiir dosyaları ile ödüle aday olunabilir.
        3- Son başvuru tarihi 1 Nisan 2011’dir.
      4- Ödüle katılacak kitap ya da dosyanın 5 örneğinin katılımcı  ya da onun yetkili kıldığı yayınevi tarafından bir başvuru dilekçesi eşliğinde, bir özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle birlikte, verilen adrese ulaştırılması gerekmektedir.
       5- Seçici Kurul: Ahmet Özer, Ali Mustafa, Ayten Mutlu, Çiğdem Sezer ve İbrahim Dizman’dan oluşmaktadır.
       6- Ödül, 3.000 (üç bin) TL’dir. Ödül, yarışmayı kazanan yapıtın sahibine, 2011’de Trabzon’da düzenlenecek “50. Yılında Kıyı” etkinliklerinde (Tarih sonra bildirilecektir.) bir plaket ile birlikte verilecektir.
       7- Ödül bölüştürülmeyecektir.
       8- Ödüle katılan kitaplar ve dosyalar, sahiplerine geri gönderilmeyecektir.

Kitap ve dosya gönderme adresi:

Ahmet Özer, Uğur Mumcu Mah. 1589 Sokak, Umut Sitesi No: 36 Batıkent-Ankara

 e posta: ahmetozer46@gmail.com

Hiç yorum yok: