20 Mart 2015 Cuma

ASLI AKARSAKARYA

(1980, Ankara - )


       Tam adı Aslı Kezban Akarsakarya. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi’nin Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 
       2009 yılında, ilk roman çalışması olan ve henüz yayımlanmamış olan Ö’nün ilk üç bölümünü, bir seyahati sırasında kaybettiği harici belleğinden dosya çalınması ihtimaline karşı, telif hakkı problemleri yaşamamak amacıyla kişisel blogundan yayımlamaya başladı. Fotoğraf sanatına da ilgisi olan yazarın ilk sergisi olan ve 2010 kışında yaptığı Hindistan-Bangladeş gezisi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan “Yüzler – Hindistan, Bangladeş” isimli sergisi 1-12 Şubat 2011 tarihleri arasında Ankara Vakıfbank Sanat Galerisi’nde sergilenmiştir.
       Öyküleri, yazıları, çevirileri ve söyleşileri Karakalem, Kitap-lık, Kül Öykü, Varlık, Yalınayak Edebiyat vb. gibi dergilerde yayımlandı.
       Ödülleri: 2003 yılında Talip Apaydın Öykü Yarışması’nda mansiyon, 2004 yılında Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda ‘jüri özel ödülü’nü, “Düşe Kalka” adlı dosyasıyla 2009 Yaşar Nabi Öykü Ödülü’nü aldı.
Yapıtları:
Öykü Kitapları:
& Düşe Kalka (2009, Varlık Yayınları, İst., 96 s.)
Kaynaklar:

Hiç yorum yok: