31 Temmuz 2018 Salı

DENİZ GÜNDOĞAN İBRİŞİM



(1979 - )

 
İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Budapeşte Central European Üniversitesi'nde Toplumsal Cinsiyet ve Kültürel Araştırmalar Bölümü’nde yüksek lisans programından "Latife Tekin Romanlarında Dişil Büyülü Gerçekçilik: Sevgili Arsız Ölüm ve Muinar" adlı tez çalışmasıyla mezun oldu. 2002-2014 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü'nde İngilizce okutmanı olarak çalıştı.
2014 yılında Fulbright doktora bursunu kazanarak Washington Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde doktora eğitimine başladı. Doktora çalışmalarını Amerika'da sürdürüyor ve İstanbul-Amerika arasında yaşıyor.
Öyküleri, denemeleri ve çevirileri Çevrimdışı İstanbul, Galapera Öykü, Hece, Notos, Radikal Kitap, Varlık vb. gibi dergi, fanzin, gazete ve eklerinde yayımlandı.
Yapıtları:
       Katkıda Bulunduğu Kitaplar:
&  Türk Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler 12 (“Pastoral Dramadan Çoklu Performansa: Uğultulu Tepeler ve Kar Beyaz Uyarlamalarına Karşılaştırmalı Bakış” adlı yazısıyla; 2016, Bağlam Yayıncılık, İst., 328 s.)


Hiç yorum yok: