18 Ağustos 2010 Çarşamba

METİN GÜVEN'İN ARDINDAN

METİN GÜVEN'İN ARDINDAN

En son altı yıl önce gelmiştim sana, İnebey "cehennet"ine; senin çok kedilerin ve hiç bitmeyen şiirlerin vardı. Şiirin ve düşlerin hiç bitmeyeceğini anlatmıştın bana durmadan. Evdeki bitmemiş şiirleri ve şiirlerden kaçmış kedileri sayıyordum ben hiç durmadan. Bir ara kedilerinden ve şiirlerinden üçünün kaybolduğunu söyledin bir an. O gün İsmail Uyaroğlu ile gelmiştik sana; sonra Bursa'nın tüm şairleri ve şair yürekli insanları katıldı bize. Senin kaybolan üç kedinin ve iki şiirini bir ara bulduk sanki. Adı Bejan Matur olan kedin aslında çok fazla uzaklaşmamıştı; çünkü patilerinden biri düşmüştü ve fazla uzaklaşamamıştı.
İsmail Abi ve ben şiire giderken belki de son defa ağlamıştık birlikte. Ağlamalarımız senden uzak başka şehirlerde ara ara sürdü elbette. Yayıncı olduğum dönemlerde senin de bir kitabını yayımlama onurunu yaşadım; aslında bütün kitaplarının yayıncısı olmak isterdim. Hatta hazırlamış olduğun "101 Aşk Şiiri" ne de güzel bir seçmeydi. Sevgili Saffet Soyöz'ün seni bazı bazı ama çok özlediğini sanki benden başka kimseye söylemedin. Seni tanımasam, ben aslında bu kadar da "düşçocuk" ağlamazdım herhal!
Sevgili Metin Abi, şimdi sen ve kediler yoksa; artık Bursa sokakları ve İnebey büsbütün kendine dolaşmış şehir maketi olsa gerek. Şiir mi? Tüm kedilerinin patileri düşmüş, sol gözleri akmış tuhaf bir hastalık işte:
Biraz migren, biraz sinüzit!

Sana olan şiir borcumu bana ithafen yazdığın bir şiirle ödüyorum. Beni bağışla!

Hüseyin ALEMDAR

DÜŞLER BİTTİ


-Ağlayan çocuk Hüseyin Alemdar'a-

Sizde migren mi var yoksa? Gözleriniz iyi görmüyor
Hayat ağrıtıyor belki başınızı, kim bilir belki de ölüm
Mercan bir bilezik gibi takılmış peşinize ağrılar. Yağmurda durmayın
Büyülenmiş ahtapot çorbası için sabahları. Ve kapatın bütün kapıları
Ve uslanın artık!

Sizde sinüzit mi var yoksa? Sıcak bir şubat gibisiniz
Ne çok kalabalıksınız ya da ne çok tenha
Sanki küçük bir kedinin gözlerinde yaşıyorsunuz
Sanki azgın bir yanardağın gölgesinde bekliyor sizi
Ve cennet ve cehennem

Düşler bitti... Aynalar sizin içinizde kırılıyor şimdi!

METİN GÜVEN

Hiç yorum yok: