11 Ekim 2017 Çarşamba

HANDAN GÖKÇEK




(1968 - )


      
       Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü yarım bıraktı. 1999 yılında Piyanist Burçin Büke ve  Dokuz Eylül Devlet Konservatuarı Solfej Hocası ve Kompozitör Aysim Dolgun ile söz ve beste çalışmaları oldu. Söz yazdığı bir şarkı “Kuşadası Altın Güvercin Yarışması”nda en iyi söz dalında mansiyon aldı. Burcu Güneş ve Şebnem Özsaran sözlerini yazdığı şarkıları seslendirdi. Hülya Soyşekerci ile birlikte, İzmir, Kültür Sanat  Sendikası’nın oluşturduğu, Öykü Atölyesi’nde  eğitmen olarak görev yaptı.
       Lise yıllarından bu yana yazınla ilgileniyor.  Çeşitli senaryo çalışmaları oldu. Egeli Haber Gazetesinde bir süre kültür sanat sayfasını hazırladı. Egede Son Söz ve Kamuoyu gazetelerinde köşe yazdı. Sakarya Valiliği ile ortak yürütülen, çocukların şiddetten uzak yetişmesini hedefleyen “Hani Her Şey Bir Oyundu” projesi kapsamında da çalışmalar yaptı.    2011 yılında “Bebek-ler” adlı tiyatro oyunu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Tolga Yeter yönetiminde Atölye Karnaval  tarafından İstanbul'da sahnelendi. “Ah Mana Mu” adlı kitabından alınan bir bölüm İlköğretim “Vatandaşlık ve Demokrasi” kitabında okuma parçası olarak yer aldı. Mesam, TYS, Edebiyatcılar Derneği, Dil Derneği ve Kadın Yazarlar Derneği üyesidir. İzmir’de yaşıyor; iki çocuk annesi.           
       Öyküleri ve söyleşileri Adam Öykü, Agora, Akköy, Ardıçkuşu, Arta Zeischrifg für Kunst und Literatur (Almanya), Bahçe, Bir Bilet Gidiş-Dönüş, Cumhuriyet Kitap, Deliler Teknesi, Edebiyat Eleştiri, Her Şeye Karşın, İmge Öyküler, İzmir Kültür Edebiyat, Karakalem, Kasaba’dan Esinti, Kum, Kurşun Kalem, Kül, Lacivert, Öykü Gazetesi, Öykü Teknesi, Psikeart, Ünlem, Varlık vb. gibi dergi, gazete ve eklerinde yayımlandı.
      Ödülleri: “Ah Mana Mu” adlı kitabı 2010 yılında İzmir Saint Joseph ve Saint Michel Fransız Liseleri tarafından düzenlenen, XI. Liselerarası Kitap Haftası ve Okuma Günleri kapsamında yılın en beğenilen kitabı seçildi.
Yapıtları:
Öykü Kitapları:
& Düş Hırsızı (2002, Kum Yayınları, 112 s.) 
& Sır Dökümü (2008, Ara Yayınları, 112 s.)
       Romanları: 
& Ah Mana Mu (2010, Pupa Yayınları, 333 s.)
& Elenika (2014, Yakın Kitabevi Yayınları, İzmir, 168 s.)
& Charlie (2017, Yakın Kitabevi Yayınları, İzmir, 184 s.)
& ve Yokmuş (2017, Yakın Kitabevi Yayınları, İzmir, 208 s.)
       Çocuk Kitapları:
& Gökyüzü Perileri ve Yeryüzü Çocukları (2012, Yakın Kitabevi Yayınları, İzmir, 80 s.)
& Piri Reis (2013, Çizmeli Kedi Yayınları, İst., 96 s.)
& Minik Yağmur Damlasının Maceraları (2015, Yakın Kitabevi Yayınları, İzmir, 71 s.)
       Katkıda Bulunduğu Kitaplar:
& Savur Saçlarını Ege (Öykü seçkisi)
Kaynaklar:

Hiç yorum yok: