14 Mayıs 2017 Pazar

MEHMET AKAY


(4 Temmuz 1967, Rize - )


        İlk, orta ve meslek lisesi öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1987 yılında İstanbul’a taşındı. Torna, kaynak, demir doğrama ve tersane işçiliği gibi çeşitli işlerde çalıştı. 2002 yılında yine iş nedeniyle İzmir’e taşındı. Evli ve bir çocuk babası. Kendisi hâlen İzmir’de yaşamaktadır.
       Bir yandan ağır işlerde çalışırken diğer yandan edebiyat merakını kendi olanaklarıyla gidermeye çalıştı. İlk yazıları 1994 yılında Edebiyat Eleştiri dergisinde yayımlandı. İlk kitabı “Gece Metrosu” 1997'de Doruk Yayınları tarafından yayımlandı. Bir dönem Cibiliyetsizler adlı bir fanzin çıkardı. Dergilerinde ve fanzinlerde Zate Zatturi takma ismiyle yazdı Yazarın ikinci kitabı Charles Bukowski üzerine yazdığı makale ile katkı sunduğu ve 2008 yılında İkaros Yayınları tarafından yayımlanan “Dahiler ve Aşkları” kitabıdır. Yazarın üçüncü kitabı "Aşk bir sanattır: Aşk akılsallığın en üst yaratıcı eylemidir" yazısıyla katkıda bulunduğu ve 2015 yılında İkaros Yayınları tarafından yayımlanan “Aşk Üzerine Düşünceler” kitabıdır.
       Şiirleri, anlatı, deneme ve inceleme yazıları Adalya, Bireylikler, Cibiliyetsizler, Değil O da Değil, Edebiyat Eleştiri, İmlâsız, Kadıköy Underground Poetix, Mum, Sınırda, Wesvese, vb. gibi dergi ve fanzinlerde yayımlandı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Ardıç Konuşması (2017, NoKitap, İst.)
Kaynaklar:

Hiç yorum yok: