10 Ekim 2010 Pazar

BİR BLOG: FİL UÇUŞU

BİR BLOG: FİL UÇUŞU


Uykum kaçtı. Bu gece uyku yasak bana.


Bu gece iki bloga takıldım kaldım. Yekta Kopan'ın "Fil Uçuşu" ve Murat Gülsoy'un "602. Gece" adlı blogları. Ne diyeyim darısı diğer yazar ve şairlerimizin başına.


Sizleri,Yekta Kopan'ın "Fil Uçuşu" blogundan kısa bir alıntıyla başbaşa bırakıyorum.


...

Diyet



Sevgilim…



Ya da artık sana ne dememi istiyorsan? Diyebilir miyim peki, sence dilim varır mı?



Sevgilim…



Meğer her ayrılık sevdiğin bir şairin intiharı gibiymiş. Beden kendini sonsuza gömüyor, sadece dizeler ve duygular kalıyor geriye. Şu anda, tam da şu anda, ruhumu silkeleyen öpüşünü hatırlamaya çalışıyorum. Olmuyor. Gözümün önüne o sahil kasabasındaki evde -sahi neresiydi orası?- teninin bilgeliğini katarak yaptığın domatesli makarna geliyor. Komik değil mi? Gül o zaman, sen hep gül. Dalgalar denizde dans ediyordu, senin omuzların kıpır kıpırdı. Bir metin okumuştun sonra, sen mi yazmıştın alıntı mıydı hatırlamıyorum, keşke bir satırını hatırlasam. Buğday nasıl makarna oluyor, demiştim. Oluyormuş meğer, her şey olabiliyormuş. Şimdi dalgalar başka kıyılara vuruyordur lacivert bedenlerini. Peki senin omuzların nasıl?



Sevgilim…



Meğer her ayrılık cesur bir bedelmiş. Ama şu anda hatırlayamasam da sakın dudaklarını unutmamı bekleme benden. Bir diyet gerekiyorsa eğer, artık makarna yemem.



Komik değil mi? Gül o zaman, sen hep gül…


...

Bu gece uyku haram bana. Kaçtı uykum.


Güne merhaba...


Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok: