4 Kasım 2012 Pazar

A. BARIŞ AĞIR


(15 Ağustos 1984, Adıyaman - )

Asıl adı Adnan Barış Ağır. Dumlupınar Üni. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Kütahya’da özel bir Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı seminerlerine katıldı. Ardahan Üniversitesi'nde İngilizce okutmanı olarak çalıştı. Bursa Teknik Üniversitesi'nde öğretim elemanı olarak görev yapıyor. Evli.

Yasakmeyve dergisinin 8. sayısında “Şairin Genci” bölümünde şiirleri yayınlandı. Şiir, yazı ve söyleşileri Akatalpa, Edebiyat Ortamı, Eliz Edebiyat, Hece, Kirpi, Lacivert, Özgür Edebiyat, Papirüs, Sonra Edebiyat, Sus, Şarkî, Şiir Ülkesi, Taflan, Temrin, Üç Nokta, Varlık, Yasakmeyve, Yeniyazı vb dergilerde yayımlandı.

Ödül: “Gemilerin Uykusu” adlı dosyası 2004 Behçet Aysan Şiir Ödülü’nde ‘övgüye değer’ bulundu. “Herkesin Alıp Gittiği” adlı dosyasıyla 2009 Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü ve Server Vakfı Edebiyat Ortamı 2009 Şiir Ödülü’nde ikincilik ödülü aldı.

Yapıtları: Şiir: *Gemilerin Uykusu, ?, Anfora, 2006 *Herkesin Alıp Gittiği, İst.: Varlık, 2009 *Dünyadan Anımsadığım, İst.: Granada, 2012 *Yeniden Dünya, İst.: Heyamola, 2018 *Kara Irmak, Ank.: Hece, 2018.

Yayına hazırlayan: Şükrü Kırkağaç

*22 Şubat 2023 tarihinde güncellendi.









Hiç yorum yok: