12 Kasım 2012 Pazartesi

NİLÜFER ALTUNKAYA



(30 Haziran 1975, Kütahya - )


       İlkokul dördüncü sınıfa kadar Kütahya’nın Tunçbilek ilçesinde öğrenim gördü. Babasının ölümü nedeniyle annesinin ailesinin yanına, İzmir’e göç etti ve öğrenimini İzmir’de tamamladı. Çocukluk ve gençlik yıllarını İzmir’de geçirdi. 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı bir köy okuluna atandı. Üç yıla yakın burada görev yaptıktan sonra Eskişehir’e yerleşti. Halen Eskişehir’de fizik öğretmenliği yapıyor. Eskişehir'de yaşıyor; evli ve iki çocuk annesi.
       İlk yayımlanan şiiri ortaokul yıllarında yerel bir madenci dergisinde madenciler hakkında yazılmış bir şiirdir. Daha sonra İzmir’de Hasan Hüseyin Yalvaç’ın çıkardığı kısa ömürlü bir dergi olan Minerva’da “Mavi Deli” adlı öyküsü yayımlandı. Şiirleri, öyküleri, yazıları ve söyleşileri Afrodisyas Sanat, Akatalpa, Akköy, Ardıç Kuşu, Aydınca, Aykırı Sanat, Berfin Bahar, Beşparmak, Damar, Dize, Edebiyat Nöbeti, Eliz Edebiyat, Evrensel, Hece Öykü, Kar, Karayazı, Kıyı, Kurgu, Kurşunkalem, Lacivert, Minerya, Notos, Patika, Sözcükler, Şiir Burcu, Şiiri Özlüyorum, Tay, Varlık, Yasakmeyve, Yazın, Yeniyazı vb. gibi dergilerde yayınlandı.   
      Ödülleri: "Sınır İhlali" adlı dosyasıyla 2009 Cemal Süreya Şiir Ödülleri dosya dalında verilen Özendirme Ödülü’nü ve Homeros Edebiyat Ödülleri 2013 Bir Şiiri İnceleme Yarışması’nda üçüncülük ödülleri aldı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Şiir ve Kız (2007, Sone Yayınları, İst., 79 s.)
& Sanki Sonsuz (2011, Komşu Yayınları; 104, Yasakmeyve Şiir Dizisi, Şiir: 95, İst., 48 s.)
       Öykü Kitapları:
& Sokak Düşleri (2004, Sone Yayınları, İst., 101 s.)
& Sevgili Yalnızlık (2015, Alakarga Sanat Yayınları, İst., 86 s.)
Kaynaklar:




Hiç yorum yok: