7 Kasım 2015 Cumartesi

İDRİS ÖZYOL


(1967, Zonguldak - )

Gazeteci, şair. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’nu kazandı. 1984 yılında “Anayasayı tağyir, tebdil ve ilga” suçundan cezaevinde yattı. Genç Dergisinde yazar. Profesyonel olarak İstanbul`da siyasal içerikli " Üniversiteli" ve " Söz Hakkı" dergilerini yayınladı (1989-1990). Daha sonra İstanbul Tabibler Odası basın danışmanlığını yaptı. Toplumsal Tarh Vakfı`nın çıkardığı "İstanbul" dergisinin yayına hazırlanmasında görev aldı. İletişim ve Ya-Pa yayınlarında çeşitli görevlerde bulundu. "Göçebe" dergisinin kurucuları arasında yer aldı. Kanal 7 televizyonuna programlar hazırladı. Antalya’da bölgesel ve siyasal-haber içerikli “Son Nokta” adlı dergisini çıkardı. Antalya’da yaşıyor; evli, bir çocuk babası.
Şiir, yazı ve söyleşileri Antalya Körfez, Gerçek Hayat, Göçebe, Hişt, Son Nokta, Şiir Ülkesi, Üç Nokta, Varlık, Yasakmeyve gibi dergi, fanzin, gazete ve eklerinde yayımlandı.
Ödül: 1992 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’nü kazandı.
Yapıtları: Şiir:
Deneme: Lanetli Sınıf 1 - Ne Mutlu Bana ki Lahmacun Yiyebiliyorum, 1999, Birey, İst.; Lanetli Sınıf 2 - Bir Overlokçu Bir Kıza İlan-ı Aşk, 2000, Birey, İst.

Hiç yorum yok: