7 Kasım 2015 Cumartesi

NERGİHAN YEŞİLYURT

(1985, Maçka / Trabzon - )


       Ev hanımı bir anne ile işçi bir babanın üç çocuğundan biridir. Üç yaşında ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi ve halen bu şehirde yaşamaktadır. Üniversiteye kadarki eğitimini İstanbul’da tamamladı. Üniversite için Çorum’a gitti; Hitit Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okudu. Meridyen Destek Derneği’nin “sonpeygamber.info” isimli projesinde editörlük yapıyor. Astronomi, Osmanlıca, tarih, psikoloji, sosyoloji, fotoğraf, tiyatro ve Klasik Türk Şiiri’ne  meraklı.
       İlk şiirini on bir yaşında yazdı. Bu şiir İstanbul çapında düzenlenen bir yarışmada birinci oldu. Bu tarihten itibaren lise dönemine kadar okullarındaki edebiyat projelerinde yer aldı, bulduğu her şeyi okudu. Lisede okulunda çıkan Toprak Dergisi’nin editörlüğünü yaptı. Amatör olarak radyoculukla ilgilendi, üniversitenin panel, dinleti, söyleşi gibi organizasyonlarında spiker olarak görev aldı. Ayrıca üniversitede bir grup arkadaşla beraber çıkardıkları Baykara Dergisi’nde halkla ilişkiler bölümünün sorumluluğunu üstlendi. Muhabirlik ve editör yardımcılığı yaptı. Bu aralar Gökçe Özder ve Ali Berkay ile birlikte Davud’un İnsanları isminde bir e-dergi çıkarıyor. 
     Şiirleri, yazıları ve söyleşileri Ay Vakti, Baykara, Hacı Şair, Hayal Bilgisi, Hece, İzdiham, Mahalle Mektebi, Sahte Vefa, Serencam, Temrin, Yumuşak G vb. gibi dergilerde ve Minare Edebiyat, Zemheri Edebiyat, Tasavvur adlı elektronik dergilerde yayımlandı.
Yapıtları:
Şiir Kitapları:
& Otomatların Marşı (2016, Hece Yayınları, 100 s.)
Kaynaklar:

Hiç yorum yok: