4 Ekim 2016 Salı

GÜRSEL BEKTAŞ


(1982, Balıkesir - )

Şair, yönetmen, fotograf sanatçısı ve kimya mühendisi. İlköğretim ve lise eğitimini Balıkesir’de tamamladı. Gönen Ömer Seyfettin Lisesi ve Yıldız Teknik Üni. Kimya Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-TV alanında yüksek lisansını tamamladı. Çeşitli karma fotoğraf sergilerinde yer aldı. 2012’de "Işığın Arka Yüzü" adlı ilk kişisel fotoğraf sergisini İstanbul Beyoğlu’nda; 2019’da ise "Durakta Üç Kişi" adlı Cemal Süreya dizelerini anlatan fotoğraf sergisini Bursa Nilüfer Edebiyat Müzesi’nde açtı ve bu serginin küratörlüğünü yaptı. 
Kısa Filmleri: Askıda Ekmek (Yazan ve Yöneten), Kıyı (yazan ve yöneten, 2014), Kapalı Gözler Ardında (yazan ve yöneten, 2014), Yabancı (yazan ve yöneten, 2014)
Şiir ve yazıları Akatalpa, Babylon, Cazkedisi, Çevrimdışı İstanbul, Ecinniler, Lacivert, Magma, Orlando, Papirüs, Türk Edebiyatı, Varlık, Yasakmeyve vb. dergilerde yayımlandı. Hırvat Yazarlar Birliği ile atölye çalışmalarına katıldı ve şiirleri yabancı dillere çevrildi. 
Yapıtları: Şiir: *Kırmızı, Noktürn, İst.: 2015 *Güzel Olan Sensin, Komşu, İst.: 2016.
Kaynaklar: gurselbektas.com/ 

Hazırlayan: Şükrü Kırkağaç

*21 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 

Hiç yorum yok: